RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser trusselpåstander

Sist oppdatert:
Fotballagent Jack Karadas avviser at han skal ha kommet med trusler mot Morgan Andersen.

- Jeg blir sjokkert og lei meg når jeg hører slike påstander. Det har aldri skjedd. Dette er grunnløse påstander, sa fotballagent Jack Karadas i Oslo tingrett torsdag.

I tingretten onsdag sa Morgan Andersen at fotballagent Jack Karadas hadde kommet med alvorlige trusler mot ham. Truslene skal ha kommet under et møte da Lyns krav på John Obi Mikel ble diskutert.

- Han sa at hvis jeg sto på det standpunktet, så måtte jeg sove med pistol under hodeputa resten av livet, sa Andersen i retten onsdag.

- Blodpenger
- Jeg kjenner Jack Karadas så pass godt at jeg vet det var store ord, men han mente det nok ikke så bokstavelig, sa fotballagent Rune Hauge, som den gang var arbeidsgiver for Karadas.

- Dette er en helt grunnløs påstand sa Karadas i retten. Han sa at det aktuelle møtet hadde vært konstruktivt, og at partene hadde avtale om å møtes igjen.

- Kan han se meg i ansiktet og si at jeg har kommet med trusler mot ham, spurte en svært irritert Karadas i retten.

- Det har han ikke noe problemer med å gjøre, men det er ikke tema i saken, sa Andersens forsvarer Cato Schiøtz.


Karadas innrømmet derimot at temperaturen hadde vært høy i denne tiden. Blant annet hadde han sendt en tekstmelding til en part i saken der han skrev «Du kan slutte å motta blodpenger fra de to kriminelle i Lyn. du går en tøff tid i møte.»

Innrømmet regelbrudd
Karadas innrømmet derimot at han hadde vært med å bryte regelverket til Det internasjonale fotballforbundet Fifa da John Obi Mikel og de tre andre nigerianerne ble hentet til Norge.

Karadas jobbet som sagt for Rune Hauge. Hauges selskap Profile Sports hadde en avtale med agentbyrået SEM i London om å organisere ett studie og fotballopphold for nigerianerne i Norge.

- Ja, vi var veldig åpne og ærlige på at SEM var agenten til Mikel, og at vi var her og jobbet på vegne av Chelsea. Det lå i kortene hele veien at de skulle til Chelsea, sa Karadas i retten.

Godt for norsk fotball
Dette var altså før guttene hadde fylt 18 år og kunne gjøre bindene avtaler til klubber. Dermed brøt Chelsea, SEM, Rune Hauge og Karadas lovverket til Fifa. Karadas la ikke skjul på at nigerianerne ble parkert i Norge i påvente av 18-årsdagen slik at de lovlig kunne underskrive for Chelsea.

- I ettertid ser jeg at det ikke burde vært gjort, men jeg står fremdeles på at det kunne vært bra for norsk fotball, sa Karadas i retten.

Han mener at Lyn og norsk fotball kunne hatt glede av å få «låne» toppspillere som Chelsea fant rundt omkring i verden. Problemet var altså at Morgan Andersen og Lyn ikke bare ønsket å «låne» Mikel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere