Gå til sidens hovedinnhold

Avvist av CAS

De sveitsiske antidopingmyndighetene kan ikke opprette sak mot Jan Ullrich.

Dopingsakene mot Jan Ullrich har pågått helt siden han ikke fikk starte Tour de France i 2006.

Han la som kjent opp som syklist like etterpå, men Tour de France-vinneren fra 1997 har på ingen måte fått slappe av etter endt karriere.

Dopingsakene mot den tidligere tempokanonen har pågått i lang tid.

- Det viser hvor komplisert saken er. Vi ville alle sammen, inkludert Jan, at saken skulle være overstått, har Falk Nier, talsmann for Jan Ullrich, blitt sitert på.

Les også: Ullrich' dopingsak utsatt

Onsdag formiddag kunne han riktignok slippe skuldrene litt ned. CAS, den internasjonale sportsdomstolen, har bestemt at det sveitsiske antidopingbyrået ikke kan opprette sak mot Jan Ullrich.

Tyskeren har nemlig ingen forpliktelser med det sveitsiske sykkelforbundet lenger, selv om han skrev kontrakt med de i 2005. Rett og slett fordi det sveitsiske antidopingbyrået ikke ble opprettet før 1. juli 2008. Da var ikke lenger Jan Ullrich medlem av det sveitsiske sykkelforbundet.

Gjør som Bjarne Riis?
- Denne avgjørelsen hos CAS har ingen betydning i dopingsaken mellom UCI, Jan Ullrich og det sveitsiske sykkelforbundet, påpeker CAS i pressemeldingen.

For dette er som kjent bare én av de to sakene som behandles av CAS hvor Jan Ullrich' navn står i saksmappen. Den andre saken vil avgjøre om Jan Ullrich dømmes for det UCI og det sveitsiske sykkelforbundet mener var brudd på dopingreglene tilbake i 2006.

Hvis tyskeren blir funnet skyldig risikerer han utestengelse på livstid fra sykkelsporten.

Jan Ullrich-leiren antydet tidligere denne uken at de kan komme til å legge alle kortene på bordet, slik Rolf Aldag, Bjarne Riis og Erik Zabel (alle fra Telekom-laget) har gjort det.

- Det kan skje, uansett hva CAS bestemmer seg for, uttalte talsmann Falk Nier til DPA ifølge velonation.com.

Les også: Fra depresjoner til mulig dopinnrømmelse

Kommentarer til denne saken