Avviste Bøkkos krav

Foto: Scanpix

Johann Olav Koss blir. - Det gjør Håvard også, sier Bøkko senior.

23.01.10 14:42

Fredag ettermiddag møttes Olympiatoppen, Norges Skøyteforbund og Håvard Bøkko til forsoningsmøte. Det endte med fullt nederlag for Bøkko og hans støttespillere, på tross av at skøyteesset har truet med å trekke seg fra landslaget.

- Vi fikk et brev fra Håvard Bøkko hvor han fremførte en del krav og forventninger i forhold til å være på landslaget. Olympiatoppen og skøyteforbundet har avvist de kravene. Det opplegget og den organisering av trenerteamet som har vært etablert, fortsetter i precamp-perioden vi nå går inn i, slår toppidrettssjef Jarle Aambø fast overfor Nettavisen.

- Hvilke krav ble stilt?

- Jeg vil ikke gå inn i detaljer, men et av dem har vært knyttet mot trenerteamet, forteller Aambø.

Les også: Disse avgjør Bøkkos landslagsskjebne

Kabinettsspørsmål
Bøkko har nemlig stilt kabinettsspørsmål om hvorvidt Johann Olav Koss skal fortsette i sin jobb som assistenttrener for skøytelandslaget. Etter fredagens konklusjon har Bøkko to valg: Svelge kameler eller trekke seg ut av landslaget tre uker før OL.

- Er det fortsatt en reell fare for at Håvard Bøkko trekker seg ut?

- Vi har forsøkt å klargjøre premissene så tydelig som mulig. Kravene har blitt avvist, men Håvard Bøkko gjør sin egne, selvstendige valg i forhold til det. Vi har ikke forsøkt å presse ham eller satt noen tidsfrist for hans avgjørelse, presiserer Aambø.

- Frykter du at han trekker seg ut?

- Jeg frykter ikke noe. Vi forholder oss til valgene han gjør. Jeg er opptatt av at han gjør selvstendige valg på grunnlag av premissene som foreligger. Det føler jeg meg trygg på at han gjør nå.

Les også: Bøkko truer med å trekke seg

- Har bestemt seg
Håvard Bøkkos far, Eirik Bøkko, tror at sønnen kommer til å fortsette på landslaget.

- Vi kommer ikke til å offentliggjøre noen avgjørelse før tidligst lørdag, men jeg tror Håvard langt på vei har bestemt seg for å fortsette på landslaget, sier han til VG Nett fredag kveld.

Bøkko senior mener likevel ikke at siste ord i saken er sagt.

- Men vi forventer fortsatt at det blir tatt grep. Man må kunne forlange struktur i ledelsen. Vi har fått beskjed om at det ikke vil bli noen endringer, men forventer at det ikke er assistenten som skal lede en prestasjonsgruppe, uttaler han.

Mister goder
Olympiatoppens mann på skøyter, Johan Kaggestad, valgte torsdag å trekke seg. Toppidrettssjef Jarle Aambø hevder likevel at teamet rundt landslagsløperne har blitt styrket den siste tiden.

- Vi har vært med på å forsterke apparatet rundt utøverne våre. Det er snakk om ressurser på helsesiden, i tillegg til ernærings- og treningsekspertise til disposisjon under precampen.

- Ressurser Bøkko ikke får ta del av dersom han stiller seg utenfor landslaget?

- Det er blant tingene vi gjorde klart under møtet i dag. Vi har laget et nytt opplegg med Olympiatoppen og trenerteamet. Vi har kommet fram til områder vi har sett oss nødt til å forsterke. Dersom man velger å gå ut av laget, står man også utenfor det opplegget.

Kaggestad: - Jeg er ingen verdensmester

Koss inne, Kaggestad og Ervik ute
Han forteller videre at verken Johan Kaggestad eller Eskil Ervik er en del av det nye opplegget.

- Hvordan selve trenerteamet bygges, er det Jarle Pedersen som har ansvar for. Sammen med Johann Olav Koss. De legger opp et løp og knytter et opplegg rundt det. Eskil Ervik er ikke en del av det teamet.

- Johan Kaggestad blir heller ikke med?

- Han har valgt å trekke seg ut av prosjektet. Sånn sett går vi inn i en ny fase. Så tett opp mot OL vil også trenerteamet være mer avgjørende. Jeg respekterer avgjørelsen Johan Kaggestad har tatt. Jeg vet at han har gjort en veldig god jobb. Han har lagt ting til rett for utøverne og gjort det aller meste av jobben, men i denne fasen blir trenerne enda viktigere.

- Og dere tar ingen grep mot Johann Olav Koss?

- Koss er en del av trenerteamet som skal gjennomføre en god precamp og som skal lede laget gjennom OL, svarer Aambø.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.