*Nettavisen* Sport.

Avviste protest mot gresk gull

Foto: AFP/Scanpix

De som så OL-finalen i ringer har sikkert forståelse for at Bulgaria protesterte på vegne av Jordan Jovtsjev, som tilsynelatende ble snytt da gullet gikk til Hellas.

Jovtsjev følte seg «bestjålet» av dommerne etter at de ga gullet til greske Dimosthenis Tampakos. Bulgaria la inn protest, men det internasjonale turnforbundet (FIG) avviste den på formelt grunnlag.

- De sa at min poengsum var korrekt, og at vi ikke har anledning til å protestere mot en annen utøvers poengsum selv om den skulle være feil, sa sølvvinneren ifølge Reuters.

Bulgarerne mener at Tampakos ble vurdert etter for høy vanskelighetsgrad, men protesten ble altså ikke realitetsbehandlet.

Tidligere i OL brøt det ut bråk da FIG innrømmet at mangekampen fikk feil vinner fordi en sørkoreaner ble vurdert etter for lav vanskelighetsgrad i ett apparat. Det har vært flere tilfeller av omstridt dømming, og mandag kveld ble den siste apparatfinalen avbrutt i ti minutter fordi publikum protesterte mot dømmingen med roping og buing.

Russlands OL-komité varslet tirsdag at de akter å levere en protest til Den internasjonale olympiske komité mot det de mener er flere tilfeller av partisk dømming i turnhallen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.