RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AZ skal vinne komfortabelt

(PA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi satser på det nederlandske storlaget når IFK Göteborg kommer på besøk

Langoddsen er spekket med Europa League-kvalifisering og flere storlag skal i aksjon. Det er selvsagt fristende å spille noe rundt de norske håpene Molde og Aalesund, men selv om vi tror Molde får det vanskelig mot Stuttgart, er 1,38 på tyskerne litt for lav betaling for å begå landsforæderi. Aalesund-seier til 1,90 i odds er et bedre og hyggeligere spill, men dagens beste objekt mener vi er AZ.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

AZ Alkmaar - IFK Göteborg
Alkmaar Zaanstreek var gode i nederlandsk æresdivisjon i fjor, spesielt på hjemmebane der de hadde 11-2-4 totalt. De kvalifiserte for Champions League-gruppespillet i fjor, men kom ikke lengre. De serieåpner borte mot Breda 8. august.

Målvakten Sergio Romero, som voktet det argentinske målet i VM, er tilbake i Alkmaar, men har bare såvidt begynt å trene igjen etter ferien etter VM, så han spiller ikke i dag. Det samme gjelder de andre AZ-spillerne som deltok i VM: Brett Holman (Australia), Héctor Moreno (Mexico), Simon Poulsen (Danmark) og Stijn Schaars (Nederland). Mounir El Hamdaoui og Rasmus Elm er også uaktuelle for AZ.

AZ har lagt ut troppen på sin hjemmeside, og vi gjengir den her. Startellever: Joey Didulica, Dirk Marcellis, Kew Jaliens, Niklas Moisander, Ragnar Klavan, Pontus Wernbloom, Nick Viergever, Marten Martens Charlison Benschop, Erik Falkenburg, Johann Gudmundsson Berg. Benken: Hobie Verhulst, Gil Swert, Celso Ortiz, Nick van der Velden, Roland Alberg, Kolbeinn Sigthorsson, Mitchell te Vrede.

AZ har spilt ni treningskamper opp mot Europa League-kvalifiseringen og sesongen i Nederland, og har vunnet samtlige. Motstanden har vært både svak, middels og god, og vi nevner 1-0 over Anderlecht, 2-0 over Fenerbahche og 1-0 over Red Bull Salzburg som de sterkeste signalene om at kvaliteten fortsatt finnes hos AZ.

IFK Göteborg virker ikke helt i slaget i Allsvenskan denne sesongen. 1-3-4 på bortebane er ikke bra nok, og laget som pleier å gjøre det så bra ligger i øyeblikket bare noen få poeng over nedrykk. 0-1 tap i Halmstad sist. Sebastian Eriksson ble skadet i denne kampen og var ikke med på flyet til Nederland.

Dette er IFK Göteborg sin tropp mot AZ: Marcus Sandberg, Erik Dahlin, August Strömberg, Adam Johansson, Nicklas Carlsson, Erik Lund, Hjalmar Jonsson, Ragnar Sigurdsson, Gustav Svensson, Thomas Olsson, Alexander Faltsetas, Pär Ericsson, Tobias Hysén, Robin Söder, Nicklas Bärkroth, Stefan Selakovic, Jakob Johansson, Elmar Bjarnason, Tobias Sana, Hannes Stiller.

Her er det liten tvil om at AZ skal klare å skaffe seg et godt utgangspunkt foran returen i Sverige. Resultatene i treningskampene viser at man presterer på toppnivå også uten de spillerne som har vært uaktuelle på grunn av VM. Bare det at man har såpass mye kvalitet i laget at flere spillere reiser til VM med sine respektive landslag, forteller litt om klasseforskjellen på AZ og IFK Göteborg for tiden.

Dette er AZs første offisielle kamp i år, og det ventes mye publikum på stadion. Vi mener det er meget sannsynlig at AZ vinner på hjemmebane i dag, og vi tror også det kan bli både 2-0 og 3-0, dessverre for svenskene. 1,90 i odds på hjemmeseier med minst to mål spilles. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

105. AZ Alkmaar - IFK Göteborg (0-1) 1,90 3,50 2,75

Klikk her for å levere dette spillet.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere