BODØ GLIMT - AZ ALKMAAR 2-1:

Se høydepunktene fra kampen her:

BODØ (Nettavisen): Jansens nederlandske lag så nemlig ut til å sikre et meget godt resultat før returoppgjøret i Alkmaar - men så gikk Ulrik Saltnes i bakken på overtid.

TV-bildene viste at AZ-forsvarer Pantelis Hatzidiakos var på ball da han taklet Glimts kaptein, men hoveddommer Nikola Dabanovic valgte å peke på straffemerket, og Ola Solbakken ble den store helten da han satte inn 2-1 på Aspmyra.

Avgjørelsen etter forseelsen fra AZs greske midtstopper ville etter alle solemerker blitt omgjort av VAR, men videodømming er ikke på plass i Europa Conference League, og beslutningen ble dermed stående - til Glimts store fordel.

- Det var åpenbart, og mer har jeg ikke å si, er AZs stjernestopper Bruno Martins Indi korte svar på spørsmål om hva han tenker om situasjonen.

Les også: Dette fikk ryktene til å spre seg på nettet. Nå slår Glimt tilbake: –⁠ Ingen rot i virkeligheten

- Bildene talte sitt tydelige språk

Hovedtrener Pascal Jansen sier han gjerne skulle skulle sagt det samme som sin midtstopper, men klarer ikke å dy seg og skjule sin skuffelse over fraværet av VAR når Nettavisen spør ham om hendelsen som ledet til straffesparket.

- Hvis du ønsker å ta denne turneringen seriøst, og nå er vi er kommet til sluttspillet, så bør det være VAR, slik det blir brukt over hele Europa. Jeg var overrasket over det, men vi visste det i forkant, sier 48-åringen til Nettavisen.

Han sier det ikke tok lang tid før han skjønte at hoveddommer hadde fattet feil beslutning, etter at han så taklingen i reprise på storskjermen i det ene hjørnet på Asmpyra.

- Dessverre må vi håndtere slike situasjoner, men på den andre siden ble det vist på storskjermen to ganger, og bildene talte sitt tydelige språk - at det ikke burde vært straffespark, forteller han.

Han får langt på vei støtte av Glimt-trener Kjetil Knutsen, som påpeker at hans lag var heldige på overtid.

- Når vi er kommet til et sluttspill i en europacup, synes jeg det er helt naturlig at VAR er en del av det produktet. Men akkurat i dag var det kanskje like greit at det ikke var VAR, sier han og gliser.

Alt lever før returoppgjøret

Jansens lag maktet imidlertid å gjøre det svært få lag klarer når de kommer til Aspmyra. De kjempet Bodø/Glimt ut av stilen i store deler av kampen, og gikk mot et godt resultat etter at Zakaria Aboukhlal hadde utlignet i den andre omgangen.

Før det hadde Amahl Pellegrino sendt Glimt i ledelsen før pause etter et glitrende angrep. Glimts kantspiller er imidlertid alt annet enn fornøyd med det laget foretok seg før hvilen.

- Det var mye slurv. Det var potensial til å komme til mange store sjanser . Vi klarte ikke å treffe på den tredje pasningen som ville gjort at vi hadde kommet til de store sjansene. Mange pasningsfeil og mye slurv, sier han til Nettavisen.

2-1-scoringen til Solbakken gjør likevel at forutsetningen er endret før returoppgjøret i Alkmaar, men Kjetil Knutsen er krystallklar på at det ikke endrer hvordan hans lag vil angripe kampen på fremmed gress.

- Vi må angripe den kampen. Hvis vi skal ha en defensiv inngang, kommer vi ikke til å klare å stå det av i 90 minutter. Den beste måten å ta luften ut av motstanderen er ved å høyne nivået i vår frispilling. Lykkes vi med det, er det enorme motsatte rom. Det blir å banke inn vår identitet og angripe kampen som vanlig, forteller han.

Han tar nå sitt Glimt-mannskap med til Alicante og Spania, hvor laget vil være på treningsleir før de reiser til Nederland på tirsdag.