*Nettavisen* Sport.

Azarenka mot Sjarapova i finalen

Foto: AFP/Scanpix

Hviterussland mot Russland.

26.01.12 09:15

Melbourne (NTB-Ritzau): Victoria Azarenka kan overta som verdensener etter at hun sikret finalespill i Australian Open med 6-4, 1-6, 6-3 mot Kim Clijsters. I finalen venter Maria Sjarapova.

Den hviterussiske jenta er tredjeseedet i tennisturneringen i Melbourne. Hun brukte to timer og tolv minutter på å sikre seier mot belgiske Clijsters.

- Det var en stor lettelse da jeg endelig vant (kampen). Jeg kan ikke forstå det. Jeg forstår ikke at det endelig er over. Jeg har mest lyst til å gråte, sa Azarenka etter tresetteren.

Azarenka styrte åpningssettet, men havnet i store problemer i sett to. Hun maktet å reise seg da det hele skulle avgjøres.

- Jeg følte at min hånd veide 200 kilo og min kropp rundt 1000 kilo. Alt ristet, forklarte en utmattet Azarenka. Den hviterussiske jenta har bra statistikk i 2012. Elleve seirer og null tap er fasit hittil.

Russiske Maria Sjarapova vant semifinalen mot tsjekkiske Petra Kvitova 6-2, 3-6, 6-4. Sjarapova servet rufsete i perioder, men sikret seier og finaleplass til tross for hele ti dobbeltfeil. Kvitova hadde 14 bruddmuligheter, men tok bare vare på tre av dem.

- Jeg følte hele tiden at hun (Kvitova) hadde fordelen i det siste settet. Jeg prøvde å si til meg selv at jeg bare måtte kjempe for det. Jeg klamret meg fast og fikk inn noen gode returer. Jeg elsker denne sporten og selv om du noen ganger ikke spiller opp mot ditt beste, så kan du finne en vei til å vinne, sa en lettet Sjarapova.

Hun vant Australian Open i 2008. For Kvitovas del ble 20 upressede feil for kostbart.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.