Gå til sidens hovedinnhold

«B-laget» sikret gruppeseieren

Norge er toppseedet før trekningen av EM-gruppene.

NORGE - HELLAS 31-25:

Norge manglet spillere som Kristian Kjelling, Håvard Tvedten, Kjetil Strand og Bjarte Myrhol, uten at det betydde noe som helst:

De norske håndballgutta hadde nemlig ingen problemer med å slå Hellas med seks mål i den siste kampen i EM-kvalifiseringen på lørdag.

Med det sikret nordmennene også seieren i gruppa, og blir dermed toppseedet når EM-gruppene skal trekkes førstkommende onsdag.

Landslagssjef Robert Hedin håper på overkommelig motstand i sluttspillet som går av stabelen i Serbia neste år, men fikk uansett se at flere av de nest beste på landslaget gjorde jobben sin på lørdag.

- I dag gjorde vi en god jobb. Vi har mye å forbedre, men vi skal trene mye før EM. Vi får håpe på litt tur i trekningen, sier Hedin til TV 2.

På det norske laget tok en spiller som Elverums André Lindboe godt vare på sjeldent mange minutter med flagget på brystet, og 22-åringen endte faktisk opp som Norges toppscorer med ni mål.

- Det var moro. Jeg fikk mye rom å løpe på og mange oppspill, sier Elverum-spilleren, som vanligvis er tredjevalget på venstrekanten bak Håvard Tvedten og Magnus Jøndahl.

På keeperplass leverte Ole Erevik en solid kamp, på tross av et til tider mindre samspilt forsvarsspill foran seg.

Sisteskansen leverte 23 redninger, og var en av Norges aller beste spillere for dagen.

Norge kvalifiserte seg til sitt åttende sluttspill på rad, da de sikret EM-deltakelsen med den overlegne 36-22-seieren over Nederland på onsdag.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus