Gå til sidens hovedinnhold

Ba Berger kaste børsa

Krister Sørgård vil se Lars Berger i flere spesiallangrenn, men innser at det blir vanskelig å få skiskytteren til å legge børsa på hylla for godt.

Herrelandslagstreneren i langrenn bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at han har prøvd å overtale 26-åringen fra Lesja til å konvertere fra skiskyting til langrenn.

- Jeg prøvde å lokke ham litt under OL. Det er veldig mange rene fristilrenn i verdenscupen neste år. Men Lars Berger er en bestemt herremann som vet hva han vil, poengterer Krister Sørgård.

- Tilbød du ham en landslagsplass i langrenn?

- La meg si det sånn: Jeg har fortalt Lars at det er mye som er mulig. Jeg er opptatt av å finne løsninger.

Forfulgt av sykdom
Lars Berger gikk på det norske stafettlaget som vant gull under VM-stafetten i spesiallangrenn i Oberstdorf i fjor. Individuelt ramlet han fra en medalje på 15-kilometeren i friteknikk.

Under OL i Torino hadde også Berger ambisjoner om å konkurrere i både langrenn og skiskyting. Det ble ikke noen av delene. OL-sesongen ble spolert av sykdom. For to uker siden tok Berger mandlene i håp å bli kvitt de kroniske luftveisplagene.

Om det gjør ham til en bedre skytter, er imidlertid tvilsomt. Lars Berger er blitt beryktet for å sløse med ammunisjonen og er blant dem som oftest er å observere i strafferundene på verdens skiskytterarenaer.

Slengt med på langrenn
Likevel utelukker han altså at det blir uaktuelt å kutte ut skiskyting til fordel for langrenn.

- Egentlig har jeg ikke tenkt så hardt på dette akkurat nå, men det har jo vært sånn at jeg har satset på skiskyting og slengt med på langrenn når det har passet. Og sånn blir det nok framover også, sier Berger til TV 2 Nettavisen.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han har lyst til å gå ski-VM i Sapporo neste år. Første uka i mai setter Sørgård og Berger seg ned og spikrer et sesongopplegg når skiskyttere og langrennsløpere skal på felles samling i Frankrike.

Kan bli god i klassisk
- Tidligere har Krister forhåndsuttatt meg til en del verdenscuprenn som er viktig i forhold til kvalifisering. Jeg kan godt tenke meg et tilsvarende opplegg til vinteren, hvis vi får det til å klaffe.

Og Krister Sørgård går langt i å garantere at de skal får det til å klaffe.

- Lars har tidligere vist at han er en meget habil skiløper. Vi ønsker at han skal gå mest mulig langrenn og er villig til å strekke oss langt. Jeg er hissig på å få dette til.

- Kan Berger også bli god nok i klassisk til å hevde seg i dobbeljaktstarter?

- Ja, jeg tror ikke det er for sent. Lars går mye klassisk, og han var jo blant de beste i Norge som junior også i den stilarten, poengterer Sørgård

- Har ikke levert varene
Berger vet ikke helt hva han skal tro om akkurat det.

- Det er riktig at jeg trener cirka 40 prosent i klassisk, men det er sjelden jeg kjører hardt. Og det er lenge siden jeg var junior, poengterer han.

Tirsdag var Berger på ski for første gang etter halsoperasjonen. Han starter oppkjøringen til neste sesong umiddelbart. Det er mye som skal rettes opp.

- I vinter har jeg ikke levert varene, konstaterer Lars Berger.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken