*Nettavisen* Sport.

Ba om unnskyldning for VM-tabbe

Graham Poll er blitt latterliggjort av en hel verden etter tabben i VM. Nå ber han om unnskyldning for den.

25.06.06 20:09

Poll er bare formaliteter unna å ha dømt sin siste VM-kamp. Kanskje ikke så rart, siden han delte ut tre gule kort til én og samme spiller (Josip Simunic, red.anm) i oppgjøret mellom Kroatia og Australia.

- VM er over
42-åringen fikk heller ikke med seg to relativt åpenbare straffesituasjoner. Han godkjente også Harry Kewells utlikningsmål mot slutten selv om Liverpool-spilleren virket å stå i offside.

Lørdag kveld ba Poll om unnskyldning for brøleren sin. Han innrømmet med tungt hjerte at det ikke blir noen VM-finale på ham - alle dommeres drøm.

- Etter å ha sett kampen om igjen, erkjenner jeg at jeg gjorde en feil da jeg ikke viste ut Josip Simunic. Jeg ber om unnskyldning for tabben, samtidig som jeg erkjenner at VM nå er over for min del, sier han til The Sun.

Omkamp
En talsmann for Fifa innrømmet også lørdag kveld at dersom Australia ikke hadde gått videre, i og med Kroatia spilte flere minutter med en spiller på banen som ikke skulle ha vært der, så kunne det ha blitt aktuelt å spille kampen om igjen.

- Det skulle kort og godt aldri ha skjedd. Vi hadde fire dommere i kampen, og det jeg ikke forstår, er hvorfor ingen av dem tok affære, sier FIFA-boss Sepp Blatter.

Før VM begynte, innrømmet Poll at tabber ikke vil bli tolerert.

- Hvis du gjør en tabbe, så blir det den siste kampen din, sa han i et intervju.

Poll fikk heller ikke dømme mer etter gruppespillet i EM 2000. Han måtte også reise hjem tidlig fra forrige VM etter at han annullerte to italienske mål – mot Kroatia.

P.S. Engelskmennene er nådeløse mot høyt profilerte mennesker som dummer seg ut. En innsender til The Sun skriver:

«It's Poll's birthday... I've sent him three cards...»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.