*Nettavisen* Sport.

Ba Rosberg om å droppe seierskampen

TETT DUELL: Mercedes-førerne gjorde opp om seieren i søndagens VM-løp formel 1 i Bahrain. Foto: Marwan Naamani (Afp / NTB scanpix)

Lagkamerat Lewis Hamilton med ny triumf

Lewis Hamilton vant Bahrains Grand Prix i formel 1 da Mercedes-duoen dominerte igjen.

Nico Rosberg vant lørdagens kvalifisering og hadde beste startspor, men han greide ikke å holde unna for lagkameraten. Hamilton vant starten og tok ledelsen.

Rosberg gjorde fire forsøk på å vinne tilbake ledelsen, de to siste etter at teamleder Paddy Lowe over radiosambandet hadde bedt dem om å avblåse duellen.

-Kan vi bare passe på at begge bilene kommer i mål, ba han.

Sikkerhetsbilen var på banen mot slutten, etter at Pastor Maldonado kolliderte med Esteban Gutierrez på vei ut fra depot. Sauber-bilen til Gutierrez ble slengt gjennom lufta, men føreren steg uskadd ut.

Mercedes har dominert den nye sesongen under de omstridte endringene som ifølge flere – og nå også formel 1-sjefen Bernie Ecclestone – har fjernet mye av sportens sjarm.

Hyggelig
Hamilton og Rosberg dominerte både treningen, kvalifiseringen og selve løpet. Det hadde de ikke noe imot.

- Jeg er takknemlig til laget som gjorde så gode forberedelser. Dette var min første seier her i Bahrain, og det er hyggelig, sa Hamilton.

- Det var en spennende duell. Nico kjørte veldig bra. Det var en fair duell, men det var veldig vanskelig å holde ham bak meg, sa Hamilton.

Briten tok sin 24. løpsseier i karrieren. Han måtte bryte sesongåpningen i Australia. Derfor leder Rosberg sammenlagt med 61 poeng, men etter to strake seirer er Hamilton oppe i 50.

- Det var skuffende at jeg ikke vant, sa Rosberg, som slo tilbake mot kritikerne som mener at Mercedes-dominansen gjør sporten kjedelig.

- Dette var alt annet enn kjedelig, sa han.

Perez jublet
Sergio Perez på tredjeplass var distansert med 24 sekunder, men han jublet for Force Indias aller første pallplassering. Han holdt unna for Red Bull-fører Daniel Ricciardo, som kjørte seg opp fra 13.-plassen han var deplassert til som følge av et regelbrudd i forrige VM-runde.

De fire siste års verdensmester Sebastian Vettel kjørte seg opp til sjetteplass, men han fikk tidlig i løpet beskjed fra Red Bull-stallen om å slippe lagkamerat Ricciardo forbi.

Danske Kevin Magnussen måtte i likhet med McLaren-lagkamerat Jenson Button bryte løpet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.