*Nettavisen* Sport.

Backe i RBK-samtaler

Hans Backe kan komme til å erstatte Per Joar Hansen i trenerstolen på Lerkendal. Ståle Solbakken er aktuell for København.

03.08.05 06:54

FC Københavns trener har allerede vært i samtaler med RBK-ledelsen om en potensiell overgang til Lerkendal, melder TV 2-sporten. Den svenske treneren skal være høyaktuell for å overta den synkende RBK-skuta.

Men verken Rosenborg-direktør Rune Bratseth eller Hans Backe selv ønsker å kommentere samtalene overfor TV 2-sporten foreløpig.

- Jeg ønsker ikke å gi noen kommentarer om dette, sier Hans Backe til TV 2-sporten på telefon fra Danmark.

Rune Bratseth er like ordknapp:

- Jeg vil ikke kommentere navn og har ikke mer å tilføye før klubben skal presentere neste års trener rundt 1. september, forteller RBK-direktøren.

Hans Backe har tidligere vært trener i blant annet Stabæk (1996/97) og Molde (1985) i norsk toppserie. I Danmark har den meritterte svensken tre seriegull å vise til.

Skryt fra ekspertene
I 2004 ble han kåret til «Årets trener» i Danmark. TV 2s fotballekspert Frode Olsen mener Backe er en svært god kandidat til jobben som sjefstrener for Rosenborg.

- Det var en trener jeg kom godt overens med. Personligheten hans passer bra i Rosenborg og han forlanger mye av spillerne, forteller Olsen til TV 2-Sporten.

Han får støtte av Ståle Solbakken. Ham-Kams trener Ståle Solbakken og Aalborg tok gull i Dansk Superliga i 1999 med den meritterte 53-åringen ved roret.

Solbakken har allerede blitt lansert som svenskens etterfølger i FCK og mener Backe kan være et godt alternativ for trønderne.

- Han har en rolig behersket personlighet, og er i stand til å takle hysteriet som ofte er rundt Rosenborg. Dessuten er han en god trener som har vært med i gamet veldig lenge, sier Solbakken.

Solbakken til FCK?
- Og nå går du til FC København?

- Det var dine ord, svarer en ordknapp Solbakken.

Rosenborg har under Per Joar Hansen slitt stort denne sesongen. Trønderne ble utslått av 1. divisjonsklubben Hønefoss i cupen, og for øyeblikket ligger Rosenborg på 7. plass på tabellen - 12 poeng bak serieleder Start.

I forrige uke meldte flere medier at Per-Mathias Høgmo på det nærmeste er klar for trenerjobben i RBK. Trolig snakker Rosenborg med flere aktuelle kandidater - slik de tidligere har uttalt at de vil gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag