Gå til sidens hovedinnhold

Backen på tredje i Iditarod

Kjetil Backen kjørte inn til 3. plass i hundekjøringsløpet Iditarod onsdag formiddag. Amerikaneren Mitch Seavey vant løpet.

Klokka 11.11 norsk tid kom Backen til Nome, midt på natten lokal tid.

Backen var to timer og 51 minutter bak vinneren Seavey i mål, som har ligget i teten de siste dagene. Vinneren kjørte over målstreken med åtte hunder i spannet og brukte 9 dager, 12 timer, 20 minutter og 22 sekunder på ferden fra Anchorage.

Jeff King, amerikaneren som har vunnet det tradisjonsrike løpet tre ganger, kom inn til annenplass, bare 30.03 minutter foran Backen. Det norske hundespannet tok inn i overkant av elleve minutter på King på den siste strekningen fra Safety til Nome.

Backen tok en pokersjanse ut fra Koyuk for vel et døgn siden, men klarte ikke å holde samme tempo som Mitch Seavey. Dessuten døde Backens førerhund "Takk", noe som gjorde at nordmannen ble satt tilbake, ikke minst psykisk. Backen fullførte løpet med åtte av de 16 hundene som la ut fra start.

Norge fikk seieren i dette løpet i fjor, da Robert Sørlie gikk til topps. Sørlie tar sikte på ny start i Iditarod neste år.

(NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar