*Nettavisen* Sport.

Bak masken skjuler det seg en målkonge

Foto: Getty Images

Merk dere navnet Jimmy Kilpatrick. Først som sist.

22.09.11 22:48

STAVANGER - SPARTA 5-2:

Forrige sesong måtte Stavanger Oilers se seg slått av Sparta Sarpsborg både i grunnserien og i sluttspillet. Denne sesongen er imidlertid siddisene regnet som favoritter.

Torsdag kveld møttes de to storlagene til dyst i Siddishallen og der dro Petter Thoresens menn det lengste strået, med 5-2 over iskrigerne fra Sarpsborg.

- Det var en veldig jevn match fra andre periode og ut. Det svingte en del fram og tilbake. Men vi var bedre enn dem i første, sier Oilers-treneren til Nettavisen.

Klubbens nye stjerne
Spesielt en mann imponerte for vertene. Jimmy Kilpatrick, som ble hentet til klubben i sommer, vartet opp med to mål og to assist i løpet av de tre periodene.

Det første målet kom etter 10 minutter og 41 sekunders spill i første periode. Da hadde allerede Mats Weberg sendt gjestene fra Østfold i føringen i oljebyen.

I andre periode ordnet Tore Vikingstad 2-1 til vertene, før Kilpatrick igjen var involvert, da Kevin Deeth satte inn Stavangers tredje mål for kvelden 15:33 ut i perioden.

I sluttperioden var amerikaneren igjen sentral og fikk assist på 4-1-målet til Ryan McMurchy, før han helt på tampen av kampen noterte seg for sin andre scoring for kvelden.

- Han er en spiller som er giftig framover og kan faget sitt. To mål og to pasninger i dag viser de kvalitetene, sier Stavanger-trener Thoresen.

- Han er en smart spiller, som stort sett ligger riktig i banen. Han har også gode skøytekvaliteter, er teknisk god med kølle og har et godt skudd, skryter treneren.

- Er en allrounder
I løpet av sine fire første kamper i norsk ishockey har Kilpatrick notert seg for seks scoringer og fire assist. Det gjør at han topper poengligaen i den norske serien.

- Han er allerede en viktig spiller for oss og vil bli det framover. Han er en allroundspiller, som takler både det offensive og defensive spillet, sier Thoresen.

- Hvordan fikk dere snusen i denne karen?

- Det var Pål Higson, sportssjefen vår, som hadde kontroll på ham. Han var der nede i fjor og visste om han, forklarer Oilers-treneren.

- Vinner fortjent
Thoresen var selvfølgelig også svært fornøyd med å ta skalpen til fjorårets beste lag i Get-ligaen. Han mener det var svært viktig å vise styrke mot et såkalt storlag.

- Ja, det var absolutt godt å vinne denne kampen. Vi hadde spilt altfor mange kamper mot dem uten å vinne. Vi var mer effektive og vant fortjent, sier han.

- Dette var litt som å gå opp til eksamen. Vi spilte en bra kamp på Hamar. Vi slår Frisk, som vi skal slå, og vinner akkurat mot Rosenborg. Dette var den første skikkelige testen.

Seieren betyr at Stavanger står med full pott - 12 poeng - etter de fire første serierundene. Dette er nok til å toppe tabellen, tre poeng foran Lørenskog på andreplass.

- Vi har nå fått bekreftet at vi kan prestere mot de beste og det er bra. Det venter fire tøffe kamper framover nå, med Vålerenga på lørdag, så dette var deilig, avslutter Thoresen.

GET-ligaen torsdag
Stjernen - Storhamar, 3-4
Lillehammer - Frisk Asker, 4-1
Lørenskog - Rosenborg, 5-0
Stavanger - Sparta, 5-2

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.