Jan Bakelants sjokkerte sykkelverden da han rykket fra på slutten og snøt Peter Sagan på den andre etappen av Tour de France.

Han syklet så i den gule ledertrøyen i to dager, før han mistet den til Orica-GreenEDGE etter lagtempoen.

Han imponerte også videre i touren, med utallige bruddforsøk. Høsten var preget av gode resultater, og Bakelants viste endelig det man forventet av han etter seieren i Tour de l’Avenir i 2008.

Ardenner-suksess?
Neste sesong bytter han ut RadioShack-drakten med Omega Pharma-Quick Step. Der satser han på ytterligere suksess.

Som U23-rytter vant han Liège-Bastogne-Liège. Nå håper han å gjøre det også i proffenes utgave.

- Jeg ville elsket å vinne det som proff, sier Bakelants til Sporza.

- Da jeg var yngre vant jeg alt som telte i Ardennene. Jeg vet at konkurransen er mye høyere, men det er i ritt med korte, bratte bakker jeg gjør det best.

Vil hjelpe Cavendish
Hittil har han ikke hatt videre suksess i de kuperte klassikerne, men mye skader og problemer skal ta på seg mye av skylden. I tillegg til en uhyre sterk lagkamerat.

- Det er rart at jeg ikke har hatt noe suksess, men det var to år der Philippe Gilbert var kaptein. Jeg har også hatt kneproblemer og i år var det planlagt at jeg skulle sykle giroen.

Neste år håper han også å kunne hjelpe Mark Cavendish i Tour de France, men vil ikke utelukke personlig suksess.

- På etappen jeg vant i touren, viste jeg at jeg kunne sykle raskt i to kilometer, noe som er nyttig i et spurttog. Etappene i Vosges er 100 prosent min ting, og det ville vært synd hvis jeg hadde gått glipp av det.