Gå til sidens hovedinnhold

Bakenga bekrefter flere tilbud. Kommer med klar beskjed til Odd

Saudiarabisk klubb har fått akseptert bud på Mushaga Bakenga. Selv ønsker han seg til Japan.

Mushaga Bakenga har bøttet inn mål for Odd så langt i år med elleve scoringer på like mange kamper. Kontrakten med skiensklubben går imidlertid ut etter sesongen, og nå det er flere utenlandske klubber som jakter spissens signatur.

Ifølge opplysninger som Nettavisen sitter på har Odd akseptert et bud på Bakenga fra den Saudiarabiske klubben Al-Tai FC.

- Jeg vil til Japan

Når Nettavisen kontakter Bakenga for å høre hva han tenker om en eventuell overgang kommer han istedenfor med en avsløring på direkten.

- Det stemmer at Odd har godtatt et bud fra dem, men de har også mottatt et bud fra Japan, sier Bakenga til Nettavisen.

Og det er til landet som i disse dager arranger OL som spissen har et sterkt ønske om en overgang til.

- Jeg vil til Japan. Det er det som passer med med ønskene mine om jeg skal videre. Jeg har vært klar på at det skal være verdt det. En totalpakke med en opplevelse som må passe. Det har kommet nå, sier han.

Les også: Nettavisen erfarer: Vålerenga-keeper blir Leeds-spiller

- Første gang jeg opplever

Den japanske klubben har selv vært i direkte kontakt med Bakenga de siste dagene. Klubben har imponert han med sin profesjonalitet overfor den nåværende Odd-spissen.

- Det er første gang jeg opplever en klubb fra Østen gjøre så mye research, sier han.

- Jeg føler selv at jeg har investert mye i Odd. Hvis dem skal holde ord så må de akseptere det tilbudet som nå har kommet på bordet, fortsetter han.

Bakenga er selv ikke informert om hvilke summer det er snakk om fra de to klubbene, annet enn at Odd altså har akseptert budet fra Al Tai, men ikke fra den japanske klubben.

- De har godtatt budet fra Saudi Arabia, men de har vært tydelige på at de ikke skal stå i veien om det kom et tilbud jeg ønsket. Ønsket mitt er at jeg vil til Japan, sier Bakenga tydelig.

Dersom Bakenga får ønsket sitt oppfylt vil han i så fall gjenforenes i samme liga som fjorårets eliteserietoppscorer Kasper Junker. Han forlot Bodø/Glimt til fordel for Urawa Red Diamonds i april.