Bakenga uttrykte nylig overfor Nettavisen at han var klar for nye utfordringer og at han så for seg en framtid i Japan.

- Jeg vil til Japan. Det er det som passer med ønskene mine om jeg skal videre. Jeg har vært klar på at det skal være verdt det. En totalpakke med en opplevelse som må passe. Det har kommet nå, sa han.

Til Tokushima Vortis

Og nå er spissen solgt til landet som i disse dager arrangerer OL.

Det er J-League-klubben Tokushima Vortis som har sikret seg 28-åringen. Ifølge opplysninger Nettavisen sitter på har overgangen en totalramme på rundt fem millioner kroner.

Odd bekrefter salget på sine hjemmesider.

«Vi takker Mush for mange flotte mål og fine fotballøyeblikk, og ønsker lykke til videre», skriver Odd.

Tokushima Vortis, som ligger som nummer 17 i den japanske toppdivisjonen, vinner dermed kampen om Bakenga, som også var ønsket av den saudiarabiske klubben Al-Tai FC.

- Første gang jeg opplever det

Den japanske klubben imponerte blant annet Odd-spissen med profesjonaliteten de viste overfor ham.

- Det er første gang jeg opplever en klubb fra Østen gjøre så mye research, sa han.

- Jeg føler selv at jeg har investert mye i Odd. Hvis dem skal holde ord så må de akseptere det tilbudet som nå har kommet på bordet, fortsatte han.

Bakenga gjenforenes i samme liga som fjorårets eliteserietoppscorer Kasper Junker. Han forlot Bodø/Glimt til fordel for Urawa Red Diamonds i april og har så langt denne sesongen scoret syv mål på ti ligakamper.

Etter det Nettavisen kjenner til er Flamur Kastrati mannen som ligger an til å bli Bakengas erstatter i Odd. Skiens-klubben er i sluttforhandlinger med Kristiansund om en overgang for den 29 år gamle spissen.