MARBELLA (Nettavisen): 30-åringen signerte nylig for Stabæk etter halvannet år i japanske Tokushima Vortis. Den tidligere Odd-spissen forlot Skien og reiste til Japan sommeren 2021. Nå er han tilbake i Norge, men hadde det ikke vært for en spesiell hendelse med klubbens spanske trener kunne ting kanskje sett annerledes ut.

– Man har forskjellige trenertyper, innleder Bakenga til Nettavisen.

Hendelsen Bakenga sikter til skjedde i fjor etter at han skal ha fått beskjed fra klubben om at han skulle ta ansvar og være en lederfigur i spillergruppa.

– Det var det jeg prøvde å være i en situasjon – som en mellomleder. Jeg sendte videre en beskjed fra spillergruppa og etter det var jeg ikke i troppen, forteller han om forholdet til klubbens daværende trener Dani Poyatos.

– Komisk

Bakenga ønsker ikke å gå i detalj på hva innholdet i beskjeden gikk ut på, men faktum ble at spissen endte helt i fryseboksen til den spanske treneren.

– I starten var det frustrerende, men etter hvert ble det komisk fordi jeg ble bedre og bedre. De siste to månedene vil jeg si at jeg var i en egen klasse, så da ble det bare komisk.

Den tidligere Rosenborg, Tromsø, Molde- og Odd-spissen forklarer at han likte det aller meste med oppholdet i Asia. Han ble kjent med mange nye mennesker, men den sportslige situasjonen gjorde det vanskelig å bli værende i klubben.

– Jeg vil ikke la det stå i veien for hva jeg mener om oppholdet, for jeg kommer til å se tilbake på tiden i Japan som kanskje den beste tiden i livet, både for meg og fruen, sier han.

Sportslig mareritt

Bakenga sier man kan kalle det et sportslig mareritt slik situasjonen utviklet seg. Han var aldri på banen igjen etter en kamp i midten av august i 2022.

– Det ble et komedieshow, men jeg fikk trent og spilt reservekamper. Resten av støtteapparatet støttet meg gjennom perioden. De sa at det var for dumt. Det var en fin måte å vite at ingenting kan knekke meg.

Til tross for et godt forhold til resten av klubben ble forholdet til treneren helt iskaldt.

– Det var ingen kommunikasjon. Han turte ikke å se meg i øynene. Jeg prøvde fortsatt å være hyggelig, for jeg orker ikke å være en negativ fyr. Jeg liker ikke sånne som blir helt annerledes når de ikke spiller, så jeg ville fullføre og være verdig mot meg selv.

– Det ble ingen bitterhet fra min side, men fra hans side tror jeg det bare ble verre og verre. Han følte vel han måtte stå med det han hadde gjort, sier Bakenga om det iskalde forholdet til treneren.

Ny giv i Stabæk

For kort tid siden signerte Bakenga en ettårsavtale med Stabæk. Deretter bar det rett på treningsleir til Spania med sin nye klubb.

– Det er en fin gjeng, men de unge guttene er veldig stille så jeg må få dem ut av skallet sitt, sier Bakenga og antyder at han fort tar en lignende rolle i Stabæk som han tok i Japan – etter hvert uten hell.

Den rutinerte spissen ser stort potensial og har tro på at laget kan bite fra seg i Eliteserien etter opprykket fra Obos-ligaen. Bakenga har blitt hentet inn som erstatter etter storsalget av Gift Orban til Gent i Belgia.

Nigerianeren ble solgt for rundt 35 millioner kroner nylig.

– Stabæk skjønte akkurat hva jeg vil. Det er det jeg kan si uten å avsløre for mye. Jeg fikk en god del tilbud gjennom desember og januar. Samme dag som jeg signerte dukket det også opp tilbud, men ingen av dem trigget meg nok, avslutter han.