*Nettavisen* Sport.

Bakke: - Norge for dårlig

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Eirik Bakke mener både Brann og de andre norske klubbene svikter sine skadde spillere.

25.04.07 09:05

(iBergen.no) Eirik Bakke vet hva det vil si å gå skadet. De siste årene har han nesten vært mer i alternativ trening enn i normal trening for Leeds, Aston Villa og nå Brann. Det siste halve året i Brann har vist ham at det er svært stor forskjell på hvor flinke klubbene er til å følge opp sine skadde spillere.

For dålig
I Leeds hadde Bakke til en hver tid tre-fire fysioterapeuter rundt seg når han gikk skadet. I Brann er hverdagen helt annerledes.

- I Brann har de vel ikke en hel stilling en gang på fysio. Selvsagt har jeg vært godt vant, og det står nok på ressurser for Brann og de andre norske klubbene, sier Bakke som mener det er veldig viktig for skadde spillere å ha folk rundt seg og folk en kan kontakte.

- Kunne du vært tidligere på banen om oppfølgingen hadde vært bedre?
- Nei, det hadde jeg nok ikke. Men jeg har vært skadet så mange ganger at jeg vet hva som skal til for å komme tilbake. Det er mer de unge spillerne som blir skadet jeg tenker på. Det er veldig viktig at de får skikkelig oppfølging, sier Bakke, som ikke mener sine utsagn som kritikk.

Skryter av det medisinske
Bakke tror mange ikke tenker på problemstillingen siden de ikke har vært i England. Men han regner med at klubbene blir bedre og bedre ettersom de blir mer profesjonelle.

- På det medisinske er det ingenting å utsette. Her er kompetansen den samme i Norge som i England. Men jeg regner med at den store utviklingen i Norge fortsetter og at dette kommer seg, sier Bakke.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.