RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakke har signert for Brann

Sist oppdatert:
Eirik Bakke har skrevet under på en kontrakt med Brann som binder ham til rødtrøyene ut 2008-sesongen.

Ifølge TV 2 Sporten har midtbanespilleren forhandlet med Brann i Bergen torsdag ettermiddag. Etter flere timers forhandlinger satte han navnetrekket sitt på en avtale som binder ham til Brann ut 2008-sesongen.

Eirik Bakke kom til Bergen sammen med sin far Svein Bakke for å ferdigforhandle en kontrakt med Brann, skriver Ibergen.no.

Forhandlingene foregikk på SAS-hotellet på Bryggen i Bergen, og det ble klart at det gikk mot kontrakt da Eirik Bakke ikke var med Manchester-flyet klokken 19.30 som han hadde planlagt. Istedet ble de siste detaljene i kontrakten ordnet opp, melder Ibergen.no.

Den omstridte proffagenten Rune Hauge var tilstede under forhandlingene.

Bekrefter overgangen
Brann bekreftet senere torsdag overgangen på sin egen hjemmeside.

- Forutsatt at Per-Ove Ludvigsen rekker frem til Norges Fotballforbund før midnatt, er Eirik Bakke klar for Brann. Sogningen kommer fra leeds United og har tegnet en avtale med Brann som gjelder ut 2008-sesongen, skriver klubben i en pressemelding.

Bakke har spilt for Leeds United siden 1999. Totalt fikk Bakke 196 kamper for Leeds. Han var i fjor på utlån til Aston Villa, der han noterte seg for 14 kamper.

Midtbanespilleren står foreløpig bokført med 26 A-landskamper og 34 U21-landskamper (ett mål).

Uønsket i Brann
28 år gamle Bakke var uønsket i Leeds etter at klubben ikke lenger maktet å betale midtbaneankerets lønn.

Leeds var forpliktet til å betale Bakke 10 millioner kroner frem til kontrakten utløpet 1. juli 2007, melder TV 2 Sporten.

Yorkshire-klubben ville derfor svært gjerne kvitte seg med Bakke for å hindre ytterligere lønnsutgifter.

Leeds uttalte tidligere denne uken at Bakke ikke hadde en fremtid på Elland Road, og at nordmannen var i Norge sammen med sine rådgivere for å forsøke å finne seg en ny arbeidsgiver før overgangsvinduet stenger ved midtnatt.

Hardball bak overgangen
Det er investeringsselskapet Hardball som har finansiert Bakke-overgangen til Brann. Hardball hjalp tidligere denne uken Brann med å hente midtbanespilleren Ardian Gashi fra Vålerenga for sju millioner kroner.

Eirik Bakke var også lenge ønsket av den danske toppklubben Brøndby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere