Bakken sjanseløs på finaleplass

Foto: Scanpix

ATEN (TV 2 Nettavisen): Marius Bakken sprakk fullstendig og var sjanseløs på en plass i finalen på 5000 meter.

25.08.04 22:13

- Jeg er selvsagt utrolig skuffet, men må bare legge dette bak meg. Jeg hadde et opplegg klart som jeg fulgte etter planen - å ligge bak til 2000 meter, og gå opp og dra hvis det gikk for seint. Og det fulgte jeg, sier Marius Bakken til TV 2 Nettavisen.

12. plass
Og seks runder før mål i det andre semifinaleheatet gikk nordmannen tappert i tet. Da Bakken så at det gikk for seint, gikk han opp for å få opp farten.

Det varte imidlertid ikke lenge før 26-åringen møtte veggen. En rekke løpere fosset forbi nordmannen, som slet seg i mål på en 12. plass.

- Fire-fem runder før mål hadde jeg ikke noe mer igjen i kroppen. Det er det ikke så mye å gjøre med egentlig, sier Bakken.

Måtte prøve
- Jeg så tiden i første heat, og visste at jeg måtte passere 3000 på seinest 8.05 - 8.10. Da det begynte å komme 67-runder måtte jeg gå frem. Selv om jeg ikke hadde den helt store flyten, var det bare å prøve.

Tiden 13.36.38 er et halvt minutt svakere enn Bakkens norske rekord på 13.06,39, som han satte i Golden League-stevnet i Roma i juli.

- Det er veldig små marginer. Jeg føler jeg har gjort en god jobb etter å ha løpt på 13.06. Man kan sikkert si jeg burde løpt mer forsiktig i kveld, men det er ikke det jeg er ute etter. Nå har jeg løpt 13.06, og er ferdig med det - nå ønsker jeg å løpe fortere, sier en offensiv Bakken.

- Jeg føler at jeg har gjort så godt jeg kan, gjort jobben min. Jeg er en voksen mann, og har opplevd før. Jeg takler dette, sier Runar-løperen.

Ali Saidi Sief vant Bakkens heat, og hadde med tiden 13.18.94 det beste resultatet i semifinalene. Nordmannen måtte ha løpt på 13.20.29 for å ta seg videre på tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.