OBERSTDORF (Nettavisen): Romørens rekordhopp på 239 meter overlever definitivt helgens VM i skiflyging i Oberstdorf. Det skal svært mye til at noen klarer å slå Roar Ljøkelsøys (31) bakkerekord på 223 meter i Heini Klopfer-bakken.

Men når verdenscupen i hopp avsluttes i Planica, kan Romørens rekord være i alvorlig fare. Det tror i hvert fall arrangørene.

Her kan du prøve Nettavisens eget hoppspill

Kontroll på bakken
- Vi har produsert 15.000 kubikkmeter snø. Det betyr at vi kan bygge en bakkeprofil som gjør at vi kan få lange hopp. Vi håper og tror at bakken vil tåle hopp på 245 meter, sier Primoz Finzgar til Nettavisen.

Finzgar er generalsekretær i arrangementskomiteen og vet hva han snakker. Han tør imidlertid ikke å garantere ny verdensrekord.

- Vi har kontroll på bakken. Men det kommer jo også an på værforholdene, og ikke minst hopperne selv, poengterer han.

Nordisk sentrum
Arrangørene i Planica er til stede i Oberstdorf for å skape blest rundt verdenscupavslutningen i mars, og ikke minst neste VM i skiflyging, som går av stabelen nettopp i Planica 2010.

Men det er ikke bare skiflyging som står på agendaen hos slovenerne. I øyeblikket utreder de planer om å bygge ut anlegget til et sentrum for nordisk skisport. De håper nå å kunne bli en aktuell kandidat til VM i nordiske grener.

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.