RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakkerekord og bronse

(FOTO: Cornelius Poppe/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Roar Ljøkelsøy dro til med bakkerekord og Lars Bystøl tok sin tredje OL-medalje. Men det ble bare bronse på Norge.

Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy slo til med et kjempehopp i andre omgang. Ljøkelsøy satte til og med bakkerekord med 141 meter, men det holdt bare til bronse for Norge i lagkonkurransen.

Femtemann
Bystøl har dermed tatt medalje i samtlige OL-konkurranser og drar hjem til Norge med en gull- og to bronsemedaljer. Han er den femte som gjør dette.

Matti Nykänen er den eneste som har vunnet alle tre renn. Det gjorde han i Calgary i 1988. Etter det har Martin Höllwarth, Toni Nieminen, Kazuyoshi Funaki og nå Bystøl tatt medalje i alle tre renn.

Svak Tommy
Tommy Ingebrigtsen var på forhånd regnet som det svake leddet på det norske laget, og ble også den som ble tungen på vektskålen.

Med to hopp på 116,5 meter var han Norges svakeste hopper og den som gjorde at Norge ikke klarte å gi Østerrike og Finland kamp om de gjeveste medaljene.

- Jeg gjorde det beste jeg kunne, men var ikke bedre i dag, sier han til NRK.

Bakkerekord av Ljøkelsøy
Dermed var det allerede klart at det beste Norge kunne håpe på var bronsemedaljer da Ljøkelsøy gjorde seg klar på toppen før sitt siste hopp.

Han dro til med det lengste hoppet som noen gang er gjort i OL-bakken. Han landet på 141 meter og sikret Norge 3. plassen.

Heller ikke Bjørn Einar Romøren hoppet opp mot sitt beste, men var nestbest i sin gruppe.

Østerrike viste igjen at de har truffet med toppformen til OL. Thomas Morgenstern og Andreas Kofler dro med seg Andreas Widhölzl og Martin Koch til gull. Finland måtte ta til takke med sølv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere