RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bala og Sarki til Oslo

Sist oppdatert:
I dag kom avgjørelsen Lyn har ventet på: Fifa beordrer to av klubbens nigerianske spillere til Oslo.

- Vi har i dag fått beskjed fra Fifa om at det nigerianske fotballforbundet er beordret til å sende de to Lyn-spillerne som ikke deltar i U20-VM for Nigeria, Ezekiel Bala og Emmanuel Sarki, hjem til Oslo, forteller Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han venter de to spillerne hjem umiddelbart - dog ikke i tide til å bli aktuelle for kveldens cupkamp mot Hønefoss.

Andersen er glad for at Fifa endelig har tatt en beslutning.

- Vi har mast hver eneste dag. Endelig kom det en avgjørelse, og det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier Morgan Andersen.

Fifa-brev
Ifølge Lyns hjemmesider mottok klubben i dag kopi av et brev fra Fifa til det nigerianske forbundet med følgende budskap:

«Ifølge reglene for FIFA World Youth Championships i Nederland 2005 kan bare spillere som er inkludert i den offisielle troppen på 21 spillere, delta i turneringen. Bala og Sarki er ikke blant disse, og kan derfor ikke oppholde seg i Holland sammen med det nigerianske forbundet under turneringen. Konsekvensen er at FIFA ber det nigerianske forbundet om å se til at både Bala og Sarki returnerer til FC Lyn Oslo snarest.»

Emmanuel Sarki dukker i så fall opp på Lyn-trening for første gang på svært lenge. Stortalentet returnerte aldri fra et treningsopphold i Chelsea, og det har vært spekulert i om Sarki har blitt holdt tilbake av London-klubben som et pressmiddel etter at Lyn solgte John Obi Mikel til Manchester United.

Avventer Mikel-avgjørelse
Striden om salget av Mikel, som Chelsea vil ha erklært ugyldig, er fortsatt ikke avklart. Det internasjonale fotballforbundet jobber med saken, men Lyn-direktøren er ikke forespeilet noe tidspunkt for en endelig avgjørelse.

- Nei, men jeg vet at Fifa jobber med saken.

John Obi Mikel og Chinedu Obasi "Edu" Ogbuke spiller nå U20-VM i Nederland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere