*Nettavisen* Sport.

Bala og Sarki til Oslo

I dag kom avgjørelsen Lyn har ventet på: Fifa beordrer to av klubbens nigerianske spillere til Oslo.

15.06.05 11:29

- Vi har i dag fått beskjed fra Fifa om at det nigerianske fotballforbundet er beordret til å sende de to Lyn-spillerne som ikke deltar i U20-VM for Nigeria, Ezekiel Bala og Emmanuel Sarki, hjem til Oslo, forteller Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han venter de to spillerne hjem umiddelbart - dog ikke i tide til å bli aktuelle for kveldens cupkamp mot Hønefoss.

Andersen er glad for at Fifa endelig har tatt en beslutning.

- Vi har mast hver eneste dag. Endelig kom det en avgjørelse, og det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier Morgan Andersen.

Fifa-brev
Ifølge Lyns hjemmesider mottok klubben i dag kopi av et brev fra Fifa til det nigerianske forbundet med følgende budskap:

«Ifølge reglene for FIFA World Youth Championships i Nederland 2005 kan bare spillere som er inkludert i den offisielle troppen på 21 spillere, delta i turneringen. Bala og Sarki er ikke blant disse, og kan derfor ikke oppholde seg i Holland sammen med det nigerianske forbundet under turneringen. Konsekvensen er at FIFA ber det nigerianske forbundet om å se til at både Bala og Sarki returnerer til FC Lyn Oslo snarest.»

Emmanuel Sarki dukker i så fall opp på Lyn-trening for første gang på svært lenge. Stortalentet returnerte aldri fra et treningsopphold i Chelsea, og det har vært spekulert i om Sarki har blitt holdt tilbake av London-klubben som et pressmiddel etter at Lyn solgte John Obi Mikel til Manchester United.

Avventer Mikel-avgjørelse
Striden om salget av Mikel, som Chelsea vil ha erklært ugyldig, er fortsatt ikke avklart. Det internasjonale fotballforbundet jobber med saken, men Lyn-direktøren er ikke forespeilet noe tidspunkt for en endelig avgjørelse.

- Nei, men jeg vet at Fifa jobber med saken.

John Obi Mikel og Chinedu Obasi "Edu" Ogbuke spiller nå U20-VM i Nederland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.