TOTTENHAM - SHEFFIELD UNITED 4-0:

Bale viste seg fra sin beste side da Tottenham kjørte over Sheffield United søndag kveld.

I første omgang sendte waliseren Spurs i ledelsen med en lekker lobb, før han dunket inn to flotte mål i andre omgang.

Heung-min Son fastsatte resultatet til 4-0 med et nydelig skudd i krysset.

Dermed er Tottenham oppe på 5. plass på Premier League-tabellen. Opp til den viktige 4. plassen, som Chelsea innehar, er det seks poeng.

Det ble en tung kveld for Sheffield United, men for Sander Berge ble det likevel en opptur. Han gjorde comeback etter å ha vært ute med skade siden desember, og fikk de siste 45 minuttene i kampen mot Spurs.

- Praktfullt

Gareth Bale leverte en kanonkamp for Tottenham med hat trick og nydelige scoringer, men det han leverte før scoringen i første omgang fikk ekspert Brede Hangeland til å reagere.

- Jeg satt her og slipte slaktekniven i første omgang, for det var mye rart, spesielt fra Gareth Bale i innledningen. Umotivert, ukonsentrert, helt merkelig dårlige touch. Han ga vekk ballen, hadde slapt kroppsspråk. Generelt ikke med. Han misbrukte mange gode muligheter. Det så for slapt ut, sa Hangeland i TV 2 sitt Premier League-studio i pausen.

Men Bale skulle fort motbevise eksperten da han på lekkert vis lobbet inn 1-0.

- Så kom et praktfullt touch. Virkelig praktfullt. For det er ingen lett prestasjon, skrøt Hangeland.

- Begge touchene, både pasningen til Aurier og avslutningen til Bale, er det skyhøy klasse over, fulgte Simen Stamsø Møller opp.

Lekker lobb

Det var hjemmelaget som var det førende laget i første omgang, og ikke overraskende kom de også til kampens første sjanse.

Sheffield-forsvaret leverte tellefeil på tellefeil i det 18. minutt, og dermed kunne Harry Kane dra seg fri inne i boksen. Spissen fikk fyrt av, men avslutningen ble reddet på streken.

Ti minutter før pause skulle den imidlertid sitte for Spurs. Serge Aurier chippet ballen over Sheffield-forsvaret på glimrende vis, og inne i boksen hadde Bale gått på løp. Waliseren fikk løftet blikket, og sendte ballen i en bue over Ramsdale og inn i buret til 1-0.

Hat trick

Heung-min Son trodde han hadde doblet Tottenham sin ledelse i starten av andre omgang, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside.

Ti minutter senere ble Bale spilt igjennom alene med keeper, og han var ikke i offside. Waliseren fikk god tid, før han banket ballen i hjørnet og doblet hjemmelagets ledelse.

Men Bale var ikke ferdig der. 20 minutter før full tid fant Aurier Bale på rundt 20 meter. Waliseren strakk vrista og hamret ballen i mål. 3-0 til Spurs og hat trick til Bale.

Son ville også være med på målshowet, og et drøyt kvarter før full tid satte han på nydelig vis inn 4-0. Sørkoreaneren vendte bort Baldock på hjørnet av 16-meteren, før han løftet blikket og sendte ballen i vinkelen.