RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bale sikrer oss 12 rette

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Tottenhams viktigste spiller er klar for kampen mot Stoke.

Sportspills meny lørdag
V75 Bjerke: 22 mill til alenevinner
Tippetips: Bale sikrer oss 12 rette
Oddstips 1: Flere mål fra Klose
Oddstips 2: Leicester viser styrke
Premier League: Skaderapport

Lørdagskupongen består av oppgjør fra Premier League og Championship, og markerer inngangen på det heftige juleprogrammet i England. Leveringsfristen er som vanlig klokken 15.55.

Bonuspotten er oppe i 2.400.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Liverpool - Fulham
Liverpool hadde Suarez tilbake på topp mot Aston Villa sist lørdag, men det hindret ikke Aston Villa i å vinne 3-1 på Anfield. Gerrard scoret Liverpools trøstemål få minutter før slutt, og Liverpool står med 3-3-3 hjemme. Manager Rodgers hadde ingen forklaring på hvorfor de tapte, men innrømmet etter hvert at Liverpool har en del jobb å gjøre før de er topp fire-materiale i Premier League.

Kelly og Borini er stadig ute, mens Sahin og Assaidi regnes som usikre. Noe usikkerhet rundt Enrique også.

Fulham ble det første laget til å tape for QPR da de røk 1-2 borte i London-derbyet sist lørdag. Hangeland, Riise, Rodallega, Berbatov og de fleste av de viktige var på plass, men de har ikke fått til det helt store på bortebane hittil, de står med 1-4-4 totalt. Før tapet for QPR spilte de 0-0 borte mot Chelsea og 3-3 borte mot Arsenal, og Fulham kan ikke avskrives som bortelag selv om de bare har seieren i Wigan å slå i bordet med så langt.

Sidwell (m) er suspendert denne runden, og Ruiz, Davies og Diarra er skadet. Usikkerhet rundt defensive Riether (f/m).

Fulham slo Liverpool 1-0 både borte og hjemme forrige sesong, men denne sesongen har de vunnet så sjelden på bortebane at vi tviler på om de får til stort her. Kanskje klarer de 0-0. HU er vår mer eller mindre faste markering på Anfield denne sesongen, det holdt ikke mot Villa sist men det skal holde her. HU i kamp 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

2. Manchester City - Reading FC
Manchester City gjorde jobben i Newcastle sist helg og vant 3-1 etter scoringer av Aguero, Garcia og Yaya Toure. Det var viktig å slå tilbake etter derby-tapet for United, og når vi går inn det tette juleprogrammet ligger City på en klar 2. plass, syv poeng foran Chelsea, men seks bak United. Som hjemmelag har City 6-2-1 og alt annet enn seier mot ligaens svakeste bortelag Reading er uakseptabelt.

Richards og Rodwell sliter med skader og de deltar ikke her. Fire spillere er usikre, Milner, Kompany, Kolarov og Nasri.

Reading tapte sin sjette kamp på rad da det ble 2-5 for Arsenal hjemme på Madeskji sist mandag. De er ligaens svakeste lag i øyeblikket og forsvaret er lekk. 0-2-7 borte totalt lukter det nedrykk av.

McCarthy, Morrison og Roberts er ute. Karacan og Guthtrie er usikre.

Alt annet enn hjemmeseier vil være en bombe, og når Reading viser svakt forsvarsspill og nesten ikke scorer på reise, tror vi ikke på noe overraskelse her. H i kamp 2.

Se kampen live på TV 2 Sumo

3. Tottenham -Stoke City
Tottenham tok en viktig hjemmeseier 1-0 mot Swansea forrige runde, og slo dermed tilbake etter det skuffende overtids-tapet mot Everton. Dette tok dem opp den viktige 4. plassen, en plass Tottenham vil gjøre alt for å forsvare gjennom julen, og det beste er at bare målforskjellen skiller opp til Chelsea på tredje. Ellers har Tottenham 5-2-2 hjemme og har ikke spilt uavgjort på de fjorten siste ligarundene.

Adebayor (a) er usikker, mens Kaboul og Assou-Ekotto er ute. Parker, Dawson (f) og viktige Bale (m/a) er tilbake.

Stoke City er i form, og de er fortsatt ubeseirede på eget gress etter 1-1 mot Everton sist helg. De lå under til pause, men Kenwyne Jones sørget for 1-1. Dermed har Stoke 4-3-0 på de syv siste rundene. Som bortelag vinner de sjelden, men har 0-0 mot Aston villa og 1-1 mot West Ham i sine to siste borte. 1-5-3 totalt.

Owen (a) er usikker, mens Wilson og Delap er ute. Adam (m) har fått fri grunnet dødsfall i familien. Shotton (f) er tilbake fra suspensjon, men det er ventet at Wilkinson fortsetter på høyre back.

Vil Stoke klare å krige til seg poeng på White Hart Lane også? De er i bra form og det er vanskelig å score på dem. Likevel tror vi de taper her, for med Bale tilbake styrkes Tottenham offensivt og de skal klare å bryte ned dette gjerrige og langtsparkende krigerlaget fra Stoke. H i kamp 3.

Se kampen live på TV 2 Sumo

4. West Ham United - Everton
West Ham spilte 0-0 borte mot West Bromwich sist, i en kjedelig kamp mellom to lag som hadde lite å gi. West Ham hadde den beste unnskyldningen, for de er rammet av skader og manglet seks faste startere. Manager Allardyce innser at han bør styrke stallen i januar. Den nådeløse tabellen forteller at West Ham har sunket til 11. plass etter den gode starten og har 1-2-3 på sine seks siste. Hjemme i London har de tapt 2-3 for Liverpool etter at de slo Chelsea 3-1.

Det ser ut til at Vaz Te, Diarra, Collison, Carroll og Diame er ute. Dessuten regnes McCartney og Benayoun som usikre. Den positive nyheten er at Jack Collison (m) er tilbake etter langt skadefravær.

Everton spilte 1-1 i Stoke sist helg, deres femte uavgjort på ni bortekamper og den syvende uavgjorten på de ti siste rundene. Everton kjemper om en plassering blant de fem beste, men uavgjort-trenden gjør det vanskelig å knappe inn på de andre.

Sentrale Fellaini (m) er suspendert og Neville, Mirallas og Hibbert er ute. Anichebe er dessuten usikker. Vi kan få se Hitzlsperger på midtbanen fra start.

Vi har begrenset tro på West Ham i dag, de har vist lite i det siste og formen er ikke hva den var. Med en del skader i laget tror vi ikke de karer å slå Everton, selv om bortelaget heller ikke stiller toppet. Men å ta høyde for uavgjort virker fornuftig. UB i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Newcastle United - Queens Park Rangers
Newcastle er virkelig ute av form. Etter tap borte for Fulham ble det tap 1-3 hjemme for Manchester City sist helg. Dermed står Newcastle med én seier på sine syv siste, resten er tapt og det er plutselig bare to poeng ned til nedrykk. De sliter med en del skader, men det er ikke verre nå enn at de burde hevde seg mot flere. 4-1-4 på eget gress.

R. Taylor, Gosling, Vuckic, Cabaye, S. Taylor og Ben Arfa er ute, mens Obertan regnes som usikker. Det blir et svekket newcastle denne gangen også.

QPR tok sesongens første seier med 2-1 hjemme mot Fulham sist lørdag. Det har ligget i kortene at laget skulle vinne etter at Harry Redknapp overtok som manager, og etter tre uavgjorte kamper skjedde det. Adel Taarabt scoret begge målene og QPR overlot sisteplassen til Reading. Nå ser man oppover tabellen og tar mål av seg til å hente inn Wigan og Southampton i løpet av julen. QPR har ennå ikke vunnet borte, de står med 0-3-6 totalt men har tatt poeng både i Sunderland og Wigan i på sine to siste reiser.

Johnson, Zamora, Park Ji-sung og Ephraim er ute for bortelaget.

Vi stoler ikke på Newcastle med den formen og de skadeproblemene de har for tiden. QPR kan vel knapt huske hvordan det er å vinne en bortekamp, men når borteseier bare har 23 prosent på folkerekka, skal den med. Magefølelsen sier at her kan sesongens første borteseier komme for QPR. HUB i kamp 5.

6. West Bromwich Albion - Norwich City
West Bromwich er dessverre ferdige med gode perioden som har tatt dem helt opp i tetsjiktet i ligaen. Bekreftelsen fikk vi på søndag da West Bromwich bare klarte 0-0 hjemme mot et redusert West Ham. Dette var en kamp de skulle tatt tak i og styrt fra start slik de har pleid, men det klarte de ikke. Da har tapt mot Arsenal, Stoke og Swansea i de tre foregående. Gode 6-1-2 hjemme, men pilen peker nedover og vi forventer oss ikke så mye av West Brom i dag. De kan få en tøff jul hvis de fortsetter i samme spor.

Mulumbu (m) er suspendert hos hjemmelaget. Dawson er ute, mens Ridgewell, Yacob, Foster og Reid regnes som usikre. Målvakt Foster er tilbake i trening.

Norwich tapte for Villa i ligacupen, men hva gjør vel det når de har fantastiske 6-4-0 på de ti siste i ligaen. Etter den flotte seieren i Swansea vant de 2-1 hjemme mot Wigan sist helg. De er oppe på 7. plass, to poeng bak dagens motstander. Fortsatt har ikke Norwich bedre enn 1-5-3 på bortebane.

Måltyven Holt er usikker, det er også Kane. Surmann, Bennett og Ruddy (k) er ute.

Her er det vanskelig å se en vinner. Hjemmelaget skaper ikke like mye som før og formsvikten er et faktum. Norwich seiler i medvind, men dersom Holt ikke spiller tror vi et hjemmelag som er desperate etter å snu den vonde trenden, kan klare ett poeng. Men når borteseieren bare har 26 prosent på folkerekka blir markeringen UB i kamp 6.

7. Southampton - Sunderland
Southampton har fått rettet litt på den defensive delen av spillet, som var lagets store svakhet, og nå har de fire siste hjemmekampene gitt 1-0 mot Reading, 1-1 mot Norwich, 2-0 mot Newcastle og 1-1 mot Swansea. Viktige poeng er kapret og slik det ser ut nå, kan klubben overleve i Premier League, mot alle odds. Da vant også borte mot QPR nylig og har 3-2-1 på sine seks siste. Southampton spilte ikke kamp sist helg og stiller uthvilte her.

Lallana er ute med en kneskade. Gazzaniga (k), Richardson og Chaplow er tilbake.

Sunderland slapp inn to mål før det var spilt 20 minutter på Old Trafford sist lørdag, og var som ventet sjanseløse mot ligaens beste. Det er kanskje ikke i bortekamper mot topplagene at Sunderland skal ta poengene sine, det var viktigere at de slo Reading 3-0 i sin forrige hjemmekamp. Med svak form, 1-4-4 på bortebane og ett poeng ned til nedrykk, skal det bli en tøff jul for Sunderland. Hvis de ikke tar seg sammen og bedrer formen kan de ligge under streken etter nyttår.

Rose, Bardsley og toppscorer Fletcher regnes som usikre, de har slitt med skader og ikke fått trent optimalt. Manager O'Neill tar en sen avgjørelse på hvem av dem som eventuelt spiller. Lagkaptein Cattermole og Brown er ute.

Dette er en viktig kamp på nedre halvdel. En eventuell vinner her kan få et lite pusterom ned til streken. Southampton har vist best form og er ubeseirede i sine fire siste hjemme. H i kamp 7.

8. Leicester City -Cardiff City
Leicester har akkurat som dagens motstander sin store styrke på hjemmebane. 8-2-1 hjemme er det bare Cardiff som slår. Leicester tapte på bortebane igjen forrige runde, 0-1 for Millwall, og de klarte bare 2-2 hjemme mot Barnsley i den forrige her på King Power. Det er viktig å vinne i dag, for å komme tilbake på riktig spor og fordi Cardiff er en av de klareste konkurrentene til en topp 6-plassering.

Waghorn (a) er tilbake etter skade. St Ledger (f) og Keane (f) er stadig ute. Det blir få endringer.

Cardiff topper tabellen, mye grunnet sin gode uttelling hjemme i Wales, men sist lørdag ble en stor nedtur da man røk overraskende 1-2 for svake Peterborough. Nå gjelder det å reise seg fort. De tre siste reisene har gitt 4-1 over et tamt Blackburn, 1-1 mot hjemmesterke Derby og 2-1 mot Barnsley. I dag blir det tøffere, men det er nettopp denne typen kamper som skal vinnes dersom man skal opp.

Lagkaptein Hudson (f) er ventet tilbake fra start, han var suspendert mot Peterborough. Smith (a), Maynard og Harris er ute.

De to siste tilsvarende har endt 2-1, og når to typiske hjemmelag møtes, tror vi det blir nettopp hjemmeseier, igjen. H i kamp 8.

9. Leeds United - Middlesbrough
Leeds spilte kvartfinale i ligacupen mot Chelsea onsdag kveld, og selv om de scoret først og gjorde kampen spennende en stund, røk de hele 1-5 til slutt. Dermed var det snipp snapp snute for cupeventyret, og Leeds kan konsentrere seg om ligaen og opprykk. Med 4-0-1 på de fem siste er de i best form av alle, men grunnet variable resultater er de ikke bedre enn nummer 12. De tre siste hjemmekampene er vunnet, og Leeds står nå med 6-2-3 på Elland Road.

Tate er tilbake i forsvaret etter å ha stått over cupkampen. Somma (a) er tilbake fra et langt skadefravær og kan få et innhopp. Kenny (k) fikk hvile i cupen, men er trolig tilbake her. Austin (m) og Bromby (f) er ute en stund fremover.

Middlesbrough hadde en del skader i laget sist helg, men det hindret dem ikke i å slå Wolverhampton 2-0. Dermed fulgte de opp den fine 3-2-seieren i Peterborough og de holder seg helt oppe i toppen med Cardiff, Crystal Palace og Hull. 5-1-5 på bortebane er sterkt, spesielt siden de har slitt med skader. 3-0-3 på de seks siste rundene forteller at det går opp og ned, men det gjør det for alle i denne ligaen og dette kan kanskje bli sesongen Middlesbrough returnerer til Premier League.

Igjen er det skader i laget, og mange usikre spillere Det er Friend (f), Bikey (f), Haroun (m), og Halliday det drier seg om denne gangen. Alle skal sjekkes nærmere avspark. Fra før er Arca (m), Carayol (m) og Main (a) ute. Men én spiller er tilbake, Rhys Williams (m) kan bli å se for første gang siden august.

Vi noterer spesielle 0-2-6 på de åtte siste innbyrdes uansett bane. Det er nærliggende å tro at Leeds har svidd av så mye krefter mot Chelsea i midtuken at de kan være trøtte her. Da taper de. Samtidig stoler vi ikke fullt og helt på det skaderammede bortelaget heller, og ser for oss at dette blir enten-eller. HB i kamp 9.

10. Birmingham City - Burnley
Det må være slitsomt i Birmingham City denne sesongen. Maken til ustabile prestasjoner over tid skal man lete lenge etter, selv om denne ligaen ville vært et godt sted å begynne. Litt statistikk: Birmingham har aldri vunnet to kamper på rad i løpet av de 22 første rundene. Fire ganger av seks mulige har man tapt runden etter at man har vunnet. Dette holder Birmingham nede på 19. plass og opprykk begynner å se vanskelig ut, uansett om man skulle klare å styrke laget i januar. 4-3-4 hjemme på St. Andrews, der det ble 2-2 mot Crystal Palace forrige helg.

Caddis (f) er ny på skadelisten. Spector (f) er ganske sikkert også ute. Fra før er Ambrose (m), Murphy (f) og Carr (f) ute, mens dagens gode nyheter er at Gomis (m) er tilbake fra skade og Mullins (m) fra suspensjon.

Burnley spilte 1-1 hjemme mot Watford sist helg, deres tredje uavgjort på de fire siste rundene. Forrige bortekamp tapte de 0-2 i Nottingham og 3-1-7 på reise er ikke mye å skryte av. Formen er middels.

Duff (f) og McCann (m) returnerer fra suspensjoner. Mee (f) er ute.

Etter tap og uavgjort i de to siste skal Birmingham snart prikke inn en seier før de begynner å tape igjen. Den kan godt komme her, mot et lag som ofte sliter på bortebane og som tapte her i fjor. Sjansepreget H i kamp 10.

11. Crystal Palace - Huddersfield Town
Crystal Palace ligger fortsatt på direkte opprykk, men med 1-3-1 på de fem siste har de falt litt av i forhold til den fantastiske formen de har vist fra 1. september. Glenn Murray scoret begge målene da det ble 2-2 i Birmingham forrige helg, og står med fem mål på de tre siste rundene, og er ligaens toppscorer med 20 totalt. Palace har 7-3-1 hjemme på Selhurst Park, der de spilte 2-2 mot Blackpool sist. Det er nok ikke formen som har dalt, det har bare vært veldig tøff motstand de siste ukene.

Jedinak (m) er tilbake fra suspensjon. Williams (m) er på bedringens vei etter skade, men står trolig over igjen. McCarthy er fortsatt ute. Det ventes få endringer fra manager Holloway.

I Huddersfield peker pilen nedover. Det scores lite mål og 0-2-4 på de seks siste er bortimot svakest i ligaen. Tap 0-2 i Hull forrige runde og 0-3 i Middlesbrough før det, og her kommer vrien bortekamp nummer tre på rad. Er det opprykksentusiasmen som begynner å gi seg? I så fall kan det bli en beinhard jul.

Lee (a) er suspendert og Gobern (m) er stadig ute. Beckford (a) og Scannell (a) er aktuelle igjen etter skadefrafær. og Dixon (f) returnerer fra suspensjon.

Hjemmelaget skal normalt ha mest å by på. De har et godt lag og det er lite skader, og de vinner denne hjemmekampen, tror vi. H i kamp 11.

12. Blackburn Rovers - Brighton & Hove Albion
Blackburn og manager Henning Berg prøver alt de kan å komme seg ut av sin lille krise, som består i kun én seier på de ni siste og bunnplassering på formtabellen etter 0-1-4 siste fem, og bare tre scoringer på disse. Tap 1-4 for Cardiff i forrige hjemmekamp blir omtalt som årsverste hva innsats gjelder, men de klarte ikke rette opp så mye og tapte 0-2 i Blackpool forrige runde. Dermed er de nede på en 15. plass og må snart begynne å vinne dersom det skal bli opprykk. Spillerstallen skal være god nok til å kjempe i toppen, men per i dag mangler det mye på andre områder.

Lagkaptein Murphy (m) er tilbake i trening etter skade og kan godt få spilletid her. Henning Berg ser an situasjonen nærmere avspark. Erfarne Dunn (m) kan også bli å se igjen. I tillegg er Marcus Olsson (m) blitt frisk etter å ha stått over med sykdom sist. Formica (m) og Nunes (m) er stadig ute.

Brighton har ikke vunnet noen av sine fire siste, og utfordringen den siste tiden har vært å omsette sjanser til mål. Spillemessig henger de bra med. Etter 0-0 mot Nottingham nede i sør spilte de 2-2 i midtuken mot Millwall samme sted. Det var en fremskutt kamp fra boxing day-runden, og nå kommer måkenes tredje kamp på 8 dager. Det koster krefter, men 4-4-3 på bortebane er blant de beste.

Dicker, Orlandi, Bruno (f), Calderon (f) og Painter (f) er ute, så El-Abd skyves ut på høyre back igjen. Det blir få endringer.

Mens Brighton er et godt og velfungerende lag som hemmes noe av skader, ser det ut til at Blackburns problemer stikker dypere. Selv med et par ringrever tilbake i manesjen hos Berg, klarer vi ikke se at hjemmelaget skal være favoritter. Det har vært gode penger å tjene på å spille mot de norske managerne i Championship, og vi prøver igjen. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 22.12.2012 15:55
1. Liverpool - Fulham H U
2. Manchester City - Reading FC H
3. Tottenham - Stoke City H
4. West Ham United - Everton U B
5. Newcastle United - Queens Park Rangers H U B
6. West Bromwich Albion - Norwich City U B
7. Southampton - Sunderland H
8. Leicester City - Cardiff City H
9. Leeds United - Middlesbrough H B
10. Birmingham City - Burnley H
11. Crystal Palace - Huddersfield Town H
12. Blackburn Rovers - Brighton & Hove Albion U B

-

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 22.12.2012 15:55
1. Liverpool - Fulham H U
2. Manchester City - Reading FC H
3. Tottenham - Stoke City H
4. West Ham United - Everton H U B
5. Newcastle United - Queens Park Rangers H U B
6. West Bromwich Albion - Norwich City H U B
7. Southampton - Sunderland H
8. Leicester City - Cardiff City H
9. Leeds United - Middlesbrough H U B
10. Birmingham City - Burnley H
11. Crystal Palace - Huddersfield Town H
12. Blackburn Rovers - Brighton & Hove Albion H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere