De siste årene til waliseren i Real Madrid har vært alt annet enn fryd og gammen. Han har fått høre det fra både fansen og spansk presse gjentatte ganger. Nå blir han beskyldt for å vende Real Madrid ryggen i jakten på å sikre ligagullet.

Lørdag ettermiddag kan nemlig Real Madrid sikre seriegullet i Spania, om de tar minimum ett poeng mot Espanyol hjemme på Santiago Bernabeu.

Men Bale blir ikke å se i den kampen, selv om trener Carlo Ancelotti mest sannsynlig hadde hatt bruk for waliseren, siden klubben for tiden kjemper på flere fronter.

Les også: Flere eksperter: - Liverpool kan bli tidenes beste lag

Sterke beskyldninger

Real Madrid er nemlig inne i et hektisk kampprogram, hvor returoppgjøret mot Manchester City i semifinalen i Champions League venter onsdag neste uke. Det var dermed ventet at Bale kunne få litt sjelden spilletid i Espanyol-kampen, men han meldte forfall til kampen helt i siste liten.

32-åringen trente som normalt hele uken, men tok kontakt med trenerapparatet fredag og fortalte at han ikke kunne spille lørdagens kamp på grunn av «smerter i ryggen».

Kritikerne av waliseren mener dette er langt fra første gang Bale melder seg utilgjengelig for spill når det faktisk er bruk for ham, og sår tvil om han i det hele tatt er skadet. De beskylder han for å late som han er skadet for å slippe å spille.

Ifølge den spanske journalisten Carlos Rodriguez vurderer Real Madrid å straffe Bale for å stadig komme med unnskyldninger for å ikke spille.

Les også: Stavås Skistad har bestemt seg om framtiden

- En parodi

Flere mener også at Bale melder seg utilgjengelig for å slippe å ta del i en eventuell feiring av seriegullet.

- Alt han trengte å gjøre var å være en del av troppen og feire med lagkameratene. Han trengte ikke å spille. Det er en røff måte å avslutte det på. Det er bare skuffende, skriver den profilerte Real Madrid-journalisten Kiyan Sobhani på Twitter.

- At Bale melder seg ut er ikke lenger noen nyhet. Det har ingen gjenklang i denne ligaen som lagkameratene har vunnet på en god måte, skriver den frittalende AS-journalisten Tomas Roncero på Twitter.

Ekspert på spansk fotball, Petter Veland, er ikke overrasket over at Bale nok en gang skaper overskrifter i spansk presse. Han mener forholdet mellom Real Madrid-fansen og Bale har blitt giftig.

- Hele det Madrid-greiene har på mange måter nå blitt en parodi som nærmest overgår seg selv fra måned til måned, med tanke på ting som skjer og reaksjonene på det. Alt blir overdimensjonert fordi det er Bale. Alle parter der har kommet inn i en ond spiral, sier han til Nettavisen.

Les også: Hevder at Ronaldo skaper grupperinger i United-garderoben

- En varslet skilsmisse

Veland mener man skal være forsiktig med beskylde Bale for å late som han er skadet, men han har også bitt seg merke i timingen skadene til waliseren kommer.

- Han er med på trening hele uka, og så kommer det at han har litt vondt i ryggen. Det skjer støtt og stadig. Man har også hatt ganske mange tilfeller der han har vært ute av spill i to måneder og ikke trent og spilt, men frisk nok til å prestere veldig godt over to ganger 90 minutter for Wales, og så er han skadet når han kommer tilbake igjen. Det er en rød tråd som ganske mange har lagt merke til, sier eksperten.

Bale har bare vært involvert i totalt syv kamper for Real Madrid denne sesongen.

Fansens misnøye mot Bale kommer imidlertid snart til å ta slutt. For om to måneder går kontrakten hans i Real Madrid ut, og 32-åringen kommer til å forlate klubben.

- Heldigvis har man bare to måneder igjen av det forholdet der. Dette er en varslet skilsmisse. De burde ha forlatt hverandre for lenge siden, avslutter Veland.

Real Madrid møter Espanyol klokken 16.15 lørdag ettermiddag.