*Nettavisen* Sport.

Bale slaktes i spansk presse

Foto: JAVIER SORIANO / AP / SCANPIX

- Lagets dårligste spiller, mener Marca.

28.10.13 18:35

Gareth Bale ble verdens dyreste fotballspiller da han forlot Tottenham til fordel for Real Madrid på tampen av sommerens overgangsvindu.

Waliseren hadde en kanonsesong i fjor, men det var likevel eksperter som sådde tvil i om det virkelig var lurt å kaste så mye penger etter 24-åringen.

Så langt må det kunne sies at de skeptiske ekspertene har hatt all grunn til å være skeptiske. Skadeplager, lite spilletid og svake prestasjoner er fasit for Bale i Madrid så langt.

- Bedre uten Bale
Etter helgens El Clasico var han i nærheten av å få strykkarakter i flere av de største spanske avisene.

Den Madrid-baserte avisen Marca kaller Bales lagets dårligste spiller og skriver at waliseren ser ut til å mangle gnisten som trengs for å lykkes.

Ruben Jimenez i Marca beskriver Bale som en anspent og sen signering, og mener han gjorde et dumt valg da han i stedet for å finne formen i september, dro på landslagsoppdrag med Wales. Det endte med 32 minutters spilletid og 0-3-tap for Serbia.

Avisen spekulerer også i om Bale kan skylde seg selv for sin dårlige form, da han nektet å trene med Tottenham på slutten av London-oppholdet.

Også El Pais slår fast at Real Madrid spiller bedre når Bale er langt unna lagkameratene.

- Laget fortsetter å spille bedre når stjernesigneringen ikke er på banen, skriver avisen.

Forsvares av Ancelotti
Til tross for totalslakt i de spanske avisene, velger Carlo Ancelotti naturlig nok å forsvare sin dyrkjøpte walisiske stjerne.

- Dette er hans første kamper, og han må venne seg til å spille med sine nye lagkamerater, det er normalt. Han spilte bra og trenger å se etter lagkameratenes løp. Han spilte ikke dårlig, sa Ancelotti ifølge The Mirror.

En liten trøst er det kanskje for Bale at hans erstatter i Tottenham, Erik Lamela, også ser ut til å bruke tid på å finne seg til rette i ny klubb og ny kultur.

Etter ti serierunder topper Barcelona La Liga, med 28 poeng. Real Madrid har 22 poeng og innehar tredjeplassen bak byrival Atletico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.