Gå til sidens hovedinnhold

Balic best igjen

Det kom ikke som noen overraskelse på noen da Ivano Balic ble utropt til EMs beste spiller.

ZÜRICH (TV 2 Nettavisen): Ivano Balic er bortimot den komplette håndballspiller offensivt, og når han gidder er han heller ikke dårlig i forsvar.

Den kroatiske playmakeren har stått frem gjennom hele EM og i mellomspillet slo han Island nesten alene.

Hjernerystelse
Men semifinalen mot Frankrike fikk han ødelagt av en leggskade og sitt alltid skiftende humør. På sitt verste kan han ødelegge mer enn han gjør bra for laget sitt. I bronsefinalen mot Danmark åpnet han strålende og Kroatia ledet 5-1 da han gikk på hodet i gulvet og måtte gå av banen med hjernerystelse.

Likevel ble primadonnaen fra Portland San Antonio fullt fortjent kåret til EMs beste spiller. Dette er det tredje mesterskapet på rad at han får denne utmerkelsen, noe som nok kan kalles et bevis på at han er verdens beste spiller.

Fantastisk forsvarsspiller
Den eneste som kunne gitt ham kamp om utmerkelsen var franske Didier Dinart. Ciudad Real-spilleren har vært et forsvar alene for europamesterne, og var vurdert som mesterskapets beste. Men fordi han bare spiller forsvar, var det ingen plass til ham på All Star Team.

Det var ingen plass til noen av de norske spillerne på stjernelaget. Den som nok var nærmest en plass var Frank Løke, men linjespillerplassen gikk noe overraskende til spanske Rolando Urios. De fleste trodde danske Michael V. Knudsen skulle få den plassen.

ALL STAR TEAM:
Målvakt: Thierry Omeyer, Frankrike
Venstreving: Eduard Kokcharov, Russland
Venstreback: Iker Romero, Spania
Midtback: Ivano Balic, Kroatia
Høyreback: Olafur Stefansson, Island
Høyreving: Søren Stryger, Danmark
Linjespiller: Rolando Urios, Spania

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen