Gå til sidens hovedinnhold

Ballack kritiserer Mourinho

Michael Ballack gir noe oppsiktsvekkende José Mourinho skylden for sin skuffende start i Chelsea-trøya.

30 år gamle Ballack har så langt ikke overbevist med sitt spill i Premier League. Tyskeren ble hentet fra Bayern München som Bosman-spiller i sommer.

Den tyske landslagsspilleren mener grunnen til at han ikke har overbevist i Chelsea er et direkte resultat av spillestilen til Chelsea.

- Slå mer langt
- Jeg ville håpet på at vi kom med mer langpasninger i luften som jeg kunne score på. I Bayern München spilte vi en lignende taktikk som i Chelsea, men vi slo flere innlegg, forteller Ballack til The Sun.

Ballack, som var en av de største og beste spillerne i Bundesligaen i en årrekke, innrømmer at det har vært vanskelig å tilpasse seg Premier League.

- Spillestilen er litt annerledes enn det jeg er vandt med. Backene kommer for eksempel ikke så ofte fremover på banen som i Bayern, sier han.

Midtbanestjernen liker heller ikke at José Mourinho ofte spiller med fire sentrale midtbanespillere - og dermed dropper kantspillerne.

- Må rundt på kantene
- Av og til spiller vi med angripere på vingene, og de er jo spillertyper som liker å motta ballen inne i boksen og forsøke å score, istedenfor å sende den videre. Dette gjør det vanskelig for meg, siden en av mine styrker er å hodespillet innenfor 16-meteren, forklarer en lettere frustrert Ballack.

Ballack scoret 57 mål på 153 kamper for Bayern München, men har kun scoret tre mål på 24 kamper under José Mourinho i Chelsea.