*Nettavisen* Sport.

Ballack reddet rystet Chelsea

Foto: EPA/Scanpix

Tyskeren var sentral da londonlaget gikk videre i FA-cupen.

24.01.09 18:20

CHELSEA – IPSWICH 3-1:

Etter en strålende start på sesongen, har det gått litt mer trått for Chelsea de siste kampene. Blant annet måtte blåtrøyene ut i omkamp for å avansere i FA-cupen mot lille Southend.

Lørdag møtte Luis Felipe Scolaris mannskap nok en gang underlegen motstand i den tradisjonsrike turneringens fjerde runde, og på ny fikk storlaget det tøffere enn forventet.

Det åpnet imidlertid oppskriftsmessig. Etter 16 minutters spill sørget Michael Ballack for ledelse til hjemmelaget. Tyskeren satte et innlegg fra Ashley Cole trygt i nettet.

Kvarteret før pause svarte likevel Ipswich, og ikke overraskende kom målet på en dødball. Owen Garvan fant Alex Bruce på bakerste stolpe, og forsvarsspilleren headet inn utligningen.

Og gjestene fortsatte å sjokkere. Både Jonathan Walters og Tommy Miller fikk store muligheter til å sende Championship-laget i front, uten å lykkes.

I stedet var det denne Ballack som skulle bli den store helten på Stamford Bridge lørdag. Etter 59 minutter satte han et frispark over muren og rett i kassa.

Og i sluttminuttene fikset Frank Lampard avgjørelsen, på nok et frispark. Tidligere Everton-keeper Richard Wright var sjanseløs, og Chelsea kunne dermed juble for plass i FA-cupens femte runde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.