Gå til sidens hovedinnhold

Ballack sendte sjefen hjem

Og han gjorde det på en ganske frekk måte.

PORTUGAL-TYSKLAND 2-3: Portugisernes trener Luiz Felipe Scolari overtar Michael Ballacks klubblag Chelsea etter at europamesterskapet i Sveits og Østerrike er over. Da vil han kanskje ta en prat med tyskeren om det avgjørende målet i torsdagens kvartfinale.

Ballack avgjorde nemlig kampen i Basel med å dytte vekk Paulo Ferreira før han headet ballen i mål.

Tyskland vant likevel fullt fortjent over Portugal i den første kvartfinalen i EM.

- Vi gjorde feil ved målene, selv om jeg kan argumentere for at det burde vært frispark før det tredje målet. Men det var en feil, fordi vi ikke kan vente på at dommeren skal blåse frispark, sa Scolari ifølge Reuters etter at kampen i Roger Federers hjemby var over.

- Vi tapte, men vi spilte kampen på en måte som tilfredsstilte oss. Jeg drar med en god samvittighet. Jeg gjorde alltid mitt beste og dette var ikke noe unntak. Jeg gjorde så godt jeg kunne og håpet av spillerne ville gjøre det samme. Og det gjorde de, la Scolari til.

Han advarte før kvartfinalen mot Tysklands mange høyvokste spillere. Han burde også advart mot Bastian Schweinsteiger.

Mål og to målgivende
23-åringen var kampens store spiller da Tyskland sikret seg en plass i semifinalen i EM med 3-2-seier over Portugal i Basel torsdag kveld.

- Jeg er så glad for at vi vant! Vi er blant de fire siste og vi har det beste laget, i mine øyne. Vi så her at vi kan spille fotball, vi kan kjempe og de tyske verdiene er fortsatt der, sa Schweinsteiger etter seieren i regnværet i Basel.

Først scoret han selv 1-0-målet og deretter sørget han for drivstoffet til Tysklands Luftwaffe da først Miroslav Klose og deretter Michael Ballack scoret med headinger etter Schweinsteigers innlegg.

Portugal var knepen forhåndsfavoritt, men nok en gang var det tyskernes disiplin og vinnervilje som gikk seirende ut av en mesterskapsduell.

To mann erstattet Frings
Tyskland savnet sitt vanlige midtbaneanker, Torsten Frings, som måtte stå over kampen på grunn av et ribbensbrudd. Dette valgte Joachim Löw å kompensere for ved å legge om formasjonen til 4-2-3-1 og bruke både Simon Rolfes og Thomas Hitzlsperger defensivt på midtbanen.

På den måten fikk Michael Ballack konsentrere seg om det offensive.

Ballack spilte en god kamp, men havnet likevel i skyggen av Bastian Schweinsteiger, som fikk spille fra start for første gang i dette mesterskapet. Stjernespissen Mario Gomez ble henvist til benken etter tre svake kamper.

Portugal spilte som vanlig teknisk pen fotball og skapte en del målsjanser, men ble felt av svakt forsvarsspill.

Svakt forsvarsspill
Det første målet kom etter er herlig raid av Lukas Podolski langs venstreflanken. Podolski sendte et lavt innlegg mot fremste stolpe, hvor Schweinsteiger kom susende mens Paulo Ferreira jogget etter.

Schweinsteiger satte enkelt ballen i mål, til stor glede for sin suspenderte trener Joachim Löw, som satt på tribunen.

2-0-målet kom etter at Miroslav Klose fikk stå helt uforstyrret foran mål og heade. Og 3-0-målet kom på samme måte - bare gjennom Michael Ballack.

Denne gang fikk imidlertid ikke målscoreren stå helt uforstyrret. Ballack sørget selv for arbeidsrom ved å dytte vekk sin Chelsea-lagkamerat Ferreira. Målet burde med andre ord blitt annullert.

Nuno Gomes scoret Portugals første redusering da han utnyttet en retur fra Jens Lehmann og satte inn 1-2 bare fem minutter før pause. Lehmann reddet mesterlig alene med Cristiano Ronaldo, men var sjanseløs på returen fra Gomes.

Nervøse sluttminutter
Helder Postiga skapte spenning og nerver i sluttminuttene ved å heade inn 2-3 etter et innlegg fra venstre. Pussig nok fikk han stå uforstyrret for Tysklands midtstopperluftwaffe; Christoph Metzelder (194 centimeter høy) og Per Mertesacker (198 cm).

Men flere mål ble det ikke for Portugal, som dermed er ute av EM. Tyskland møter enten Tyrkia eller Kroatia i semifinalen.

307

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Kommentarer til denne saken