RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballan, Kroon og Kristoff

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
BMC Racing satser tungt i De Panne.

Påsken inneholder ikke bare Flandern rundt, men også «Pannekaka»: Driedaagse van De Panne-Koksijde.

Med denne plasseringen blir det naturlig nok også et viktig oppkjøringsritt foran søndagens monumentalklassiker.

Av norske innslag er Alexander Kristoff med et stjernepreget BMC-mannskap.

- Alessandro Ballan og Karsten Kroon er våre beste ryttere her nede, men på møtet i går virket det ikke som vi måtte ha resultater. Det er mest for å komme seg i form foran Flandern rundt, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Reserve-Kristoff
Han står oppført som reserve til Flandern. To som helt sikkert skal dit, er Kroon (med fortid i Team CSC) og Ballan – som vant i De Panne i 2007 og som også smykket seg med VM-tittelen på landeveien året etter. Det sistnevnte en bragd som åpner de aller fleste dører for det nystartede Pro-kontinentallaget:

- Vi har jo to verdensmestere på laget (Ballan og Cadel Evans). Det hjelper nok det.

- Men med unntak av at Cadel har kjørt bra og at George Hincapie var med helt framme i Gent-Wevelgem, har ikke så mye å skryte av, sier spurteren.

De Pannes to valg
Selv har han en ganske fri rolle i det belgiske rittet. Tirsdag handler om «å overleve», før 22-åringen håper på egne sjanser onsdag og torsdag.

- Det er to måter å angripe dette rittet på: Du kan enten ta det som forberedelser til Flandern rundt, eller prøve å skaffe seg et psykologisk overtak der ved å gjøre et godt resultat her. Ballan og Kroon ønsker det siste fordi vi er såpass nære Flandern, sier sportsdirektør John Lelangue.

BMC Racing i De Panne:

Alessandro Ballan, Alexander Kristoff, Karsten Kroon, John Murphy, Michael Schär, Jackson Stewart, Danily Wyss, Simon Zahner.

Les flere saker på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere