RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballan og Cunego innblandet i dopingsak

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Alessandro Ballan, Damiano Cunego, Michael Rasmussen og store deler av Lampre-laget kan bli stilt for retten for brudd på dopingreglementet.

Det profesjonelle sykkellaget Lampre og den italienske farmasøyten Guido Nigrelli har vært målet for en italiensk etterforskning basert i Mantova. Profesjonelle syklister, i stor grad Lampre-ryttere, skal ha oppsøkt Nigrelli i Mantova, hvor salg og bruk av ulovlige substanser som EPO, efedrin og testosteron fant sted.

Dette er den samme etterforskningen som førte til at BMC Racing Team suspenderte Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio før Paris-Roubaix i fjor. Begge to er fortsatt involvert i saken og er på listen med trettito navn som er fremstilt av aktor i saken Antonino Condorelli.

På listen av navn finner vi blant annet Damiano Cunego, Marzio Bruseghin, Francesco Gavazzi, Mirko Lorenzetto og Lampres sportsdirektør Giuseppe Saronni. Den kontroversielle dansken Michael Rasmussen er også på listen.

- Ballan gjennomgikk blodoverføringer
Condorelli kan fortelle at Ballan er blant flere syklister som ble skygget i løpet av etterforskningen. Han anklages for å ha gjennomgått en blodoverføring i Montichiari i 2009.

Gazzetta dello Sport melder at blodoverføringen fant sted i forkant av Giro d'Italia 2009.

- Etterforskningen er stengt, forteller Condorelli til Corriere della Sera. Han sier videre at påtale vil bli opprettet innen få dager.

BMC: - Han kjører
Ballan ble som nevnt suspendert av BMC i fjor, men suspensjonen ble opphevet etter en drøy måned. Den tidligere verdensmesteren skal lede det amerikanske laget sammen med George Hincapie i Paris-Roubaix.

BMC har bekreftet ovenfor cyclingnews at italieneren kjører Paris-Roubaix, siden han ikke har mottatt noe informasjon om saken utenom det som har kommet frem i media.

Norske Alexander Kristoff kjører også Paris-Roubaix for BMC-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere