På bakgrunn av de siste dagers informasjon rundt den mulige dopringen i Italia, har BMC Racing Team suspendert sine to mulig involverte ryttere, Alessandro Ballan og Maruo Santambrogio. Ballan er regnet som en av verdens beste klassiker-ryttere og vant i 2007 Flandern rundt og i 2008 vant han VM på hjemmebane i Varese. Santambrogio er regnet som en av italias mest lovende ryttere i kuperte endagsritt og fikk sitt gjennombrudd i fjor med seier i Tre Valli Varesine.

- Det har kommet for en dag at to av våre ryttere, Alessandro Ballan og Maruo Santambrogio, er under etterforskning av italienske myndigheter på grunn av hendelser som fant sted for mer enn to år siden, når de syklet for Lampre, og lenge før de var tilknyttet BMC. BMC og resten av laget var ikke klar over denne etterforskningen før for noen få dager siden, og vi håper å kunne få mer informasjon. Imidlertid har vi allerede bestemt at de to rytterne ikke skal kjøre noen ritt, i henhold til egne retningslinjer og UCI sine retningslinjer for oppførsel, sier laget, representert ved manager Jim Ochowicz i en pressemelding.

Les mer:Det har vært tull i italienske lag før

Kristoff inn for Ballan?
Siden Ballan ikke sykler søndagens klassiker Paris-Roubaix, kan det være duket for Alexander Kristoff. Kristoff var reserve til Flandern rundt i påskehelgen og gjorde en flott innsats i onsdagens Scheldeprijs Vlaandern og ble der nummer ti.

- Jeg har ikke fått beskjed om jeg får starte eller ikke. Vi er to reserver her nede så jeg anser sjansene som 50-50, sier Kristoff til Procycling.no.

Les mer:Ny italiensk dopring?

Nytt fra etterforskningen

Saken rundt den mulige italienske dopingringen triller videre. I går kunne Gazzetta dello Sport bringe frem intervjuer med to sentrale personer. Den ene er dommeren som leder etterforskningen, Antonino Condorelli og den andre er den omtalte Guido Nigrelli, trener, hestetrener og apoteker.

I korte trekk så avslører Nigrelli at han har bånd til flere av de involverte i saken, deriblant Lampre sin sportsdirektør Guiseppe Saronni, tidligere Lampre-rytter og nåværende BMC-rytter Alessandro Ballan og Sergio Gelati som er trener for Lampre.

- Jeg fulgte Ballan, jeg pleide å teste han, men det er en stund siden jeg har sett ham, sier Nigrelli til Gazzetto dello Sport.

Antonino Condorelli på sin side avslører litt flere detaljer rundt hva som etterforskes. Til Gazzetta sier han følgende:

- Etterforskningen er basert på hypoteser om forbrytelser knyttet til salg av forbudte stoffer. Det starter i 2008, men de mest interessante tingene er fra 2009.

I forhold til linken til blodbanken i Wien sier han følgende:

- Vi har funnet noe relevant, det kan være en forbindelse.

Les flere nyheter hos procycling.no!