RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Ballan tilbake i BMC-varmen

Sist oppdatert:
For andre gang har eks-verdensmesteren blitt tilgitt av eget lag.

Den første gangen røk Paris-Roubaix for Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio.

Årsaken er at den italienske duoen er involvert i etterforskningen av dopingbruken i Lampre i 2008- og 2009-sesongen.

I mai røk Ballan/Santambrogio ut i kulden igjen. Denne gangen forsvant muligheten til å kjøre Giro d'Italia igjen. Årsaken er den samme, men denne gangen har etterforskningen bli døpt «Mantova-etterforskningen» og det har kommet knallharde anklager om dopingprat mellom Ballan og den hovedmistenkte i saken, apotekeren Guido Nigrelli.

Les også: Ballans dopingprat avslørt av storavis

Det var da den italienske avisen La Gazzatta dello Sport offentliggjorde en liste med 32 mistenkte ryttere, sportsdirektører og legepersonell i saken, at BMC trakk duoen ut av konkurranse igjen. Ettersom etterforskningen ikke har avdekket stort siden den tid, har det sveitsiskamerikanske laget nå valgt å klargjøre de to til tjeneste igjen.

- Per dags dato har ikke BMC Racing blitt kontaktet av myndighetene i forhold til de påståtte handlingene og samtalene (både Ballan og doplegen Nigrelli skal ha blitt telefonavlyttet mens de diskuterte dopingbruk, vår anm.), sier Jim Ochowicz.

- Vi støtter antidopingpolitikken og initiativet, samtidig som vi er sikre på at ingen av dem har gjort noe galt siden de ankom BMC Racing Team i 2010, fortsetter han.

Dermed kan Ballan og Santambrogio igjen iføre seg BMC-drakta i forbindelse med sykkelritt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere