Det har vært så mange dopingsaker i sykkelsporten at det er lett å komme ut av tellingen.

En av sakene som har sneket seg under radaren, men som har en egen evne til å dukke opp rett før vårklassikerne er Mantova-saken.

Farmasøyt til besvær
Foreløpig har ikke dopingsaken ført til noen utestengelser, men BMC har ved to tidligere anledninger suspendert sine ryttere Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio for deres involvering i saken. Sist var i fjor vår, noe som gjorde at Ballan gikk glipp av Giro d’Italia.

Les også:Tidligere verdensmester suspendert

Hele saken sentrerer seg rundt farmasøyten Guido Nigrelli. Påtalemyndighetene mener at Lampre-rytterne i 2008 og 2009 ble oppmuntret til å dra til Nigrellis hovedkvarter i den italienske byen Mantova. Der er det mistanker om at det skal ha foregått doping.

Onsdag meldte italienske medier at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot totalt 32 personer som har vært tilknyttet saken.

I fjor ble flere av disse navnene offentliggjort og i tillegg til BMC-duoen finner vi kjente navn som Damiano Cunego, Simone Ponzi og Francesco Gavazzi.

- Ikke hørt noe
Til tros for at BMC tidligere har sett så alvorlig på saken at de har suspendert sine egne ryttere for en periode, har de denne gangen bestemt seg for å forholde seg rolig.

- BMC har ikke blitt opplyst eller kontaktet av offisielle myndigheter om denne saken. Derfor vil vi ikke gripe inn overfor Alessandro Ballan eller Mauro Santambrogio med mindre vi mottar en offisiell henvendelse fra en relevant myndighet som ber oss om det.

- Gjennom hele prosessen har begge rytterne samarbeidet med etterforskerne, skriver BMC i en pressemelding.

Dermed kan Alessandro Ballan stille til start i Flandern rundt på søndag, et ritt han vant i 2007.