*Nettavisen* Sport.

Balletak i basketak

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): I et bunnoppgjør preget av uttallige tøffe dueller, var det særlig én som ble samtaleemne: Olivier Occean som tok et grepa tak i Bjørn Johansens aller edleste kroppsdel.

25.07.05 08:21

TROMSØ - ODD GRENLAND 0-1: Johansen likte den hardhendte flørten så dårlig at han slo seg løs med tørre never. Dommer Tom Henning Øvrebø brukte det røde kortet for å beordre Johansen ”marsj i seng” - mens Odd Grenland gjennom sin seier kunne ta plass tett, tett i ryggen på Tromsø.


- Slag er rødt
- Flaks, uflaks og dommeravgjørelser spiller en større rolle i fotball enn jeg liker å tenke på, kommenterer TIL-trener Otto Ulseth.

- Når både dommer og assistentdommer ser at det er et slag, så tror jeg ikke det er noe å diskutere, kommenterer Odd-trener Arne Sandstø.

Og hovedrolleinnehaveren selv støtter sjefen sin, og er klar i sin tale – Bjørn Johansen kan gjerne trene boksing i de kampene han nå vil være borte fra fotballbanen.

- Han slo, og han slo hardt, hevder Olivier Occean.

- Alderes vanvittig, mener TIL-kaptein Ole Martin Årst.

- Occean provoserer; klyper og holder rett og slett Bjørn i balla. Bjørn blir utvist og risikerer flere kampers karantene, mens Occean ikke risikerer noe mer enn et gult kort. Det er på høy tid at vi får en debatt om nivået på dommerne, fnyser kapteinen.

Dommer Øvrebø mener han vanskelig kunne gjort tingene annerledes i den omdiskuterte situasjonen - som fant sted på stillingen 1-0 til Skien-laget.

- Slaget er det jo ingen tvil om, og da har jeg ikke noe annet valg enn å vise spilleren ut. Assistentdommeren gjør meg oppmerksom på at Occean holder TIL-spilleren i forkant av slaget, slik at det også blir delt ut et gult kort. Men den omtalte klypingen er det ingen av oss som ser, erkjenner han.


Livsviktig
For Odd Grenland var seieren over bunnkollega Tromsø livsviktig, noe også spillet bar preg av: I åpningen noe famlende og upresist, en noe heldig scoring på sin første målsjanse etter utspill fra keeper (!), og en drøy omgang som ikke ble benyttet til annet enn å forsvare den viktige ledelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med de tre poengene, men er enig i at vi ikke var flinke til å utnytte at vi hadde en mann mer på banen. Vi var for urolige, og turte ikke å holde i ballen. Men jeg synes likevel seieren var fortjent nok, sier trener Arne Sandstø.

- Og nå er snuoperasjonen i gang, og Odd Grenland på vei mot å klare det samme som Fredrikstad gjorde i fjor?

- Det er store forskjeller på oss og Fredrikstad. I fjor kjøpte Fredrikstad fem nye spillere som gikk rett inn på laget. Det har ikke vi ressurser til. Men vi skal jobbe videre med vårt, ut fra de ressursene vi har til rådighet. Og vi har fått Tommy Svindal Larsen på plass - og han kan komme til å bli viktig for oss, mener Sandstø.

Optimistisk
I den motsatte garderoben har TIL-trener Otto Ulseth fått på plass fem nye spillere i løpet av sommerferien. Fire av dem fikk sin debut mot Odd Grenland, uten at det førte til verken scoringer eller poeng.

- Jeg er forferdelig skuffet over at vi ikke vinner i dag, for det mener jeg vi hadde fortjent. Prestasjonene til spillerne er jeg fornøyd med, og jeg tror at marginene vil bikke i vår favør om vi holder samme kvalitetsnivå, sier TIL-trenereren.

Han innrømmer likevel at han er urolig for fremtiden - og hvordan de manglende resultatene kan komme til å prege spillerne.

- Prestasjoner og resultater påvirker hverandre. Du kan prestere dårlig over en periode, men likevel oppnå gode resultater. Da viser erfaringene at prestasjonene etter hvert heves til å samsvare med resultatene. Men også det motsatte kan jo skje: Dersom vi oppnår dårlige resultater over en lang periode på tross av gode prestasjoner - så kan vi risikere at også prestasjonsnivået faller. Men jeg verken håper eller tror at det vi skje, sier han.

Lagkaptein Ole Martin Årst velger å være optimist - tross den bedrøvelige åpningen på høstsesongen.

- Vi har fått på plass spillere i løpet av sommerferien som kommer til å styrke oss vesentlig utover høstsesongen. Stephen Ademolu og Bjørn Strøm er spennende spillere som er vanskelig å lese for motstanderne, og som dermed gir oss som lag flere strenger å spille på.

- Det vil bli avgjørende for oss, mener han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag