RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Balotellis drømmedebut

Sist oppdatert:
Manchester Citys nyervervelse ble helt i Romania, og Aston Villa gjorde også sin saker bra.

TIMISOARA-MANCHESTER CITY 0-1: Rumenske Timisoara var lovet en bonus på nærmere en million kroner hvis de skulle klare å slå ut Manchester City, og kvalifisere seg for gruppespillet i Europa League. Det så lenge ut til å være et visst håp for hjemmelaget, som var opp mot en overraskende sterk startellever fra den blå delen av Manchester, men så valgte Roberto Mancini å kaste inn sitt mest omtalte kjøp for sommeren.

Mario Balotelli.

Og da røyk de ekstra feriehusene Timisoara-spillerne planla å skaffe seg.

Den italienske rebellen brukte bare 15 minutter på å sette inn ledermålet, da han fullførte Emmanuel Adebayors glimrende forarbeid ved å sette ballen i krysset.

Balotelli - høyt og lavt
Frekt, vakkert – og akkurat derfor Manchesters pengemaskin har betalt drøyt 200 millioner for unggutten. Roberto Mancini får dog en solid pakke med på kjøpet:

I løpet av de første 20 minuttene Balotelli spilte, var det ikke bare mål han noterte seg for – det ble i tillegg to kraftige reprimander fra pipeblåseren før han havnet i samme manns bok.

Show-Balotelli var likevel ikke ferdig for dagen.

Defensivt klarerte han en farlig corner da rumenerne presset på mot slutten, offensivt var han med på alt som rørte seg. Han kunne fort ha notert seg for flere scoringer enn den ene han fikk – spesielt da han i sluttsekundene skrudde lærkula opp mot kryssfestet på ny, bare for å se ballen gå et hårstrå utenfor.

Til helga venter Liverpool, og én ting er i alle fall sikkert: Mario Balotelli er klar.

Godt Villa-utgangspunkt
I en tidligere kamp på tirsdag startet Ragnvald Soma for Rapid Wien, men kunne likevel ikke forhindre et b-preget Aston Villa i å sikre seg et strålende utgangspunkt foran returen i neste uke.

Det managerløse Birmingham-laget gjorde hele åtte endringer fra laget som slo West Ham 3-0 i helga, og John Carew var for eksempel ikke engang på benken. Østerrikerne trodde de hadde gode muligheter, men etter bare 12 minutter var heller ukjente Barry Bannan (utlånt til Blackpool i fjorårssesongen) frampå, og rolig dyttet inn ballen fra fem meters hold.

Atdhe Nuhiu utilignet 20 minutter senere, men til tross for solid Rapid-press utover kampen, holdt Villas unge mannskap ut, og bør ha gode muligheter til å havne i gruppespillet av Europa League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere