*Nettavisen* Sport.

Banemagikeren overrasket

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Selv om Kristiansand stadion liknet mer på en potetåker etter søndagens kamp mot Lyn, var banemester Petter Tønnessen overrasket over hvor bra matta var.

10.04.06 10:05

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): - Banen ble oppsparket i søndagens kamp mot Lyn, men jeg hadde fryktet at det skulle bli enda verre. Den fikk store huller, men jeg var redd den skulle bli mye mer grapsete, sier banemagiker Tønnessen i Kristiansand komune.

For to uker siden ryddet Tønnessen banen for snø, og for bare én uke siden la han på duk. Men dagen før kampen høljet regnet ned. Tønnessen tror Kristiansand stadion vil være klar igjen til kampen mot Brann mandag om to uker. Mandag starter arbeidet, som er like enkelt som det er tungt.

- Det er mye arbeid. Siden det er påske er jeg redd vi ikke blir flere enn 6-7 stykker. Vi skal legge alle dottene på plass. Deretter skal vi ha på frø, sand og gjødsel før banen valses. Så legger vi på vekstduk. Får vi litt vind og varme, har jeg godt håp om at banen skal bli fin igjen, sier Tønnessen.

Skeptikeren som ønsket å avlyse sesongåpningen høres nesten positiv ut¿

- Jeg er ikke positiv, men håper det kan gå bra. Det er et tålmodighetsarbeid, og vi er avhengig av godt vær. Men det kan gå greit, sier Tønnessen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag