RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banens beste med mamma på tribunen

Foto: Paul Bereswill / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Spilte ekstra bra fordi moren hans lagde middag til ham i går.

NY RANGERS - BUFFALO SABRES 2-0:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello Aasen har slått voldsomt tilbake etter at han ble vraket til kampen mot Philadelphia Flyers for en uke siden. Natt til fredag strålte nordmannen i New York Rangers' førsterekke, og gjorde sitt tredje målpoeng på fire kamper da blåtrøyene slo Buffalo Sabres 2-0.

Sammen med Chris Kreider og Derek Stepan satte Zuccarello press på motstanderen fra start, og etter to perioder hadde rekken totalt levert 17 skudd mens alle spillerne til Buffalo hadde 18 skudd til sammen.

- Det viser at vi spiller bra hockey og at vi vel burde hatt et par mål til, sier Zuccarello Aasen til Nettavisen.

Midtveis i andre periode fyrte Zuccarello av et skudd som Buffalos Ryan Miller måtte gi retur på. Den satte Chris Kreider i nettet. Zuccarello ble kreditert med assist. Dette var hans tredje poeng på de fire siste kampene.

- Det er alltid ålreit å bidra med litt produksjon, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello hadde til sammen fem skuddforsøk i løpet av kampen og etter oppgjøret ble han utnevnt til kampens beste spiller av pressens jury.

Besøk fra mor
I et pauseintervju med TV-kanalen MSG sa Zuccarello at han har blitt litt bortskjemt de siste dagene med besøk av mor fra Norge. Lagkamerat Carl Hagelin mener det kan være en grunn til at Zuccarello storspilte.

- «Zucca» spilte ekstra bra fordi moren hans var her og lagde middag for ham i går. Det betyr alltid mye å få litt norsk mat, sier Hagelin til Nettavisen.

Zuccarello legger ikke skjul på at det hjelper å ha kjente fjes rundt seg.

- Det er alltid godt å ha familie på besøk, sier han til Nettavisen.

Selv om Rangers tok et byks opp på tabellen etter triumfene mot både New York Islanders og Buffalo Sabres, nekter nordmannen å se lenger enn til kampen mot Carolina Hurricanes natt til søndag norsk tid.

Se høydepunkter og analyse her (Video med tillatelse fra Viasat):

- Jeg tenker bare på neste kamp nå. Jeg kan ikke tenke for langt. Det er så mange kamper, så man må ta én kamp av gangen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Dette var Rangers' tolvte kamp for året og 70 kamper gjenstår av grunnserien.

Zuccarello i undertall
Da Zuccarello ble hentet tilbake til Rangers forrige sesong var det primært på grunn av det han kunne tilføre laget i overtallsspill. Men de to siste kampene har Zuccarello fått prøve seg i undertallsspill, en rolle han aldri tidligere har hatt i NHL-sammenheng.

Mot New York Islanders natt til onsdag fikk Zuccarello ett minutt og ett sekund i undertall, mens mot Sabres fikk han 55 sekunder.

Zuccarello har tatt fatt på utfordringen ved å bruke erfaringen fra tiden i svenske Modo.

- Jeg spilte jo mye i undertall i Sverige da jeg var der, så det er jo bare å gjøre så godt man kan. Jeg går ut og gjør det jeg får beskjed om, sier Zuccarello til Nettavisen.

New York tok ledelsen 1-0 midtveis i første periode ved Derick Brassard etter assist fra Michael Del Zotto og J.T Miller. 12 minutter ut i andre periode økte Chris Kreider til 2-0 etter assist fra Mats Zuccarello og Ryan McDonagh. Det kunne blitt flere, men Ryan Miller i Buffalo-buret reddet 44 av 46 skudd. Zuccarello fikk 17 minutter og 57 sekunder på isen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere