RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banestjerne tviler på Cavendish

Foto: JEFF PACHOUD (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Steven Burke frykter OL-drømmen kan bli knust.

- De er nødt til å dedikere seg til banesyklingen, og ikke bare kjøre et vanlig program på landeveien. Det er svært lite sannsynlig at de kan gjøre begge deler i løpet av én sesong, lyder brannfakkelen fra OL-gullvinneren Steven Burke i The Telegraph.

Både Bradley Wiggins og Mark Cavendish har begge ytret ønske om å kjøre forfølgelsesritt på bane under lekene i 2016.

Burke tror det er enklere sagt enn gjort. Han frykter faktisk at de kommer til å vrakes til firemannslaget, dersom de ikke oppjusterer ambisjonsnivået sitt betraktelig.

- I OL, når du skal kjøre tre minutter og 50 sekunder i toppfart, er du nødt til å være på et ekstremt høyt nivå. Man er nødt til å jobbe dedikert på velodromen, gjentar Burke.

Pete Kennaugh og Geraint Thomas gjennomgikk den samme prosessen foran OL på hjemmebane i 2012. De droppet Tour de France, og brukte stort sett de siste 12 månedene på velodromen i forkant.

Burke mener de i hvert fall er nødt til å ofre andre halvdel av 2015-sesongen for å bli tatt ut på det britiske laget.

I høst gjorde Cavendish comeback på bane da han deltok under Belgian Open i Ghent. Dette gjorde han for å kunne delta i verdenscupen neste år. Gjør han ikke det, kunne han heller ikke dra til VM.

Gode prestasjoner i VM vil igjen være nødvendig for å kvale inn på OL-laget.

Wiggins har åpnet for å kjøre i Rio etter å ha satt sluttstrek for egen karriere på landeveien. 33-åringen har kontrakt med Sky ut neste sesong.

Utholdenhetscoach Paul Manning har satt døra på gløtt for den britiske landeveisduoen, og har invitert dem å trene på bane mot slutten av inneværende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere