- De er nødt til å dedikere seg til banesyklingen, og ikke bare kjøre et vanlig program på landeveien. Det er svært lite sannsynlig at de kan gjøre begge deler i løpet av én sesong, lyder brannfakkelen fra OL-gullvinneren Steven Burke i The Telegraph.

Både Bradley Wiggins og Mark Cavendish har begge ytret ønske om å kjøre forfølgelsesritt på bane under lekene i 2016.

Burke tror det er enklere sagt enn gjort. Han frykter faktisk at de kommer til å vrakes til firemannslaget, dersom de ikke oppjusterer ambisjonsnivået sitt betraktelig.

- I OL, når du skal kjøre tre minutter og 50 sekunder i toppfart, er du nødt til å være på et ekstremt høyt nivå. Man er nødt til å jobbe dedikert på velodromen, gjentar Burke.

Pete Kennaugh og Geraint Thomas gjennomgikk den samme prosessen foran OL på hjemmebane i 2012. De droppet Tour de France, og brukte stort sett de siste 12 månedene på velodromen i forkant.

Burke mener de i hvert fall er nødt til å ofre andre halvdel av 2015-sesongen for å bli tatt ut på det britiske laget.

I høst gjorde Cavendish comeback på bane da han deltok under Belgian Open i Ghent. Dette gjorde han for å kunne delta i verdenscupen neste år. Gjør han ikke det, kunne han heller ikke dra til VM.

Gode prestasjoner i VM vil igjen være nødvendig for å kvale inn på OL-laget.

Wiggins har åpnet for å kjøre i Rio etter å ha satt sluttstrek for egen karriere på landeveien. 33-åringen har kontrakt med Sky ut neste sesong.

Utholdenhetscoach Paul Manning har satt døra på gløtt for den britiske landeveisduoen, og har invitert dem å trene på bane mot slutten av inneværende år.