Bankere fra Bo og Øystein

Foto: hesteguiden.com

Asleigh's Legacy blir den klare bankeren i V5A på Sørlandet i kveld. I V5B vinner Øystein Tjomsland med Thai Tanium. Trolig forsvarer han også bankerstemplet med Vestpol Faxen.

23.07.10 11:24

Klikk her for V5A-forslag. Ønsker du tips til V5B tast her

4 Ashleigh's Legacy vinner V5-2 i kveld. Den amerikanske fireårshoppa er sine konkurrenter overlegen om hun viser samme takter som i seiersløpet på Jarlsberg lørdag. Da var hun rett og slett rå med en herlig sluttspurt. Nå lukter det tidlig tet og derfra har Bo Westergaard kontroll med Ashleigh's Legacy. Vi tror hun kan trave 1.13 på distansen. Det holder i lange baner.

I V5-1A sparer vi ikke på blekket og garderer med hele åtte hester på det store forslaget. 5 H.G. Gant var meget bra i den siste starten der han avsluttet svært lovende til annen bak 13 Sjerpen. Han står 20 meter bedre til kontra Sjerpen som også bør strekes. 14 Hålands Liz er ubeseiret på to starter. Verre betingelser denne gangen, men hoppa skal uansett strekes. 7 Kongen blir kraftig kuskeforsterket. Bachmann-hesten har vist fine tendenser og bør kjempe i striden uten galopp. Han har aldri gått feilfritt men ventes forbedret etter pause med landets beste kusk i sulkyen. 4 Dan H.C. var bra i debuten nest sist, mens han svek med galopp sist. Aktuell uten uhell. Hester som 8 Knuds Støva, 12 Teng Willi og 3 Kringelandslovinda er alle outsidere som kan slå til på god dag. Husk at hestene i dette grunnlaget varierer fryktelig i prestasjonene.

Sjekk også: Grøstad og Lerum byr på noen fantastiske spilledrag på Sørlandet

2 Havsalt (V5-3A) kjempet tappert sist i V65 på Jarlsberg, men tapte på målfoto for Ringo. Er ute etter å reise kjerringa nå, men kan få kamp av en feilfri 5 Føynland Gutten som viste litt av sin klasse da han seiret på Momarken i den siste starten. Normalt skal det rekke med disse to, men skulle de svikte kan en hest som 8 Aabergen slå til. Han er variabel, men bra på sitt beste. 6 Jo Frøkna og 1 Stjerna Vangen er aktuelle for de som fisker på dypt vann.

Kjøp tipsene til Sportsspill her

I V5-4A/V5-1B er 3 Pine Lane vårt tips. Treningsrapportene er positive. Han er kjapp fra start og sikter inn teten. Derfra kan han vinne direkte etter løpspause. Får muligens kamp av 6 Thai Sahbra som viste klasse sist ved å vinne fra dødens. Han har slått gode hester også tidligere og bør på alle kuponger. 4 Monseigneur var lovende i prøveløpet. Han kan springe fort på sitt beste og betegnes som feltets "dark horse".

Åsbjørn Tengsareid kjører nesten aldri tomhendt hjem fra Sørlandets Travpark. Ei heller i kveld. Vi tror han skal ha en solid sjanse med 3 Buck Brodde (V5-5A/V5-2B dersom vallaken byr til på sitt aller beste. Her sikter han inn teten på direkten. 5 All In profiterer på hardt tempo. Da kan han speede ned alle på slutten. 6 U.S. Funds ble bare sjette sist, men avslutningen biste at vi skal regne vallaken som et seiersbud. 11 McGill er speedig. Avhengig av hardt tempo. Da kan han blåse forbi alt i sluttfasen. 9 I Want Muscles kjempet bra i hardt selskap nest sist. Ble annen sist og kan muligens ta steget opp til øverste pallplass om hun får det litt servert.1 One Of The Best taper fra start, men er ikke ueffen om han finner luken i tide og dagsformen er på plass. 7 No Mercy Key holder toppform. Står langtr ute, men skal ikke avskrives av den grunn i et løp hvor nær sagt alle kan vinne.

Umulius fra start til mål?

Kan Umulius være en banker i V5-3B. Svaret er ja. Han er mer stabil under sal og feilfritt er det ingen som kan nekte han seieren. Han var knallgod i montedebuten på Bjerke der han tapte for den nærmest uslåelige Gylden Knut. Han er kjapp fra start og skal normalt lede hele veien. Skulle han feile tror vi 9 Almandin kan være vinneren. Muligens er det snakk om den beste hesten, men han henter ikke inn førti meter på en feilfri Umulius. 8 H.M.Hird Balder har travet gode løp med sulky i det siste. Det var mer å gå på i monteprøveløpet og hingsten skal passes litt. 4 Stjernesoten kan overraske sammen med 12 Havtroll og 2 Lykke My.

Tjomsland med to vinnere

Øystein Tjomsland avslutter trolig kvelden med to seire. I V5-4A/DD-1 blir han kjempefavoritt med 5 Vestpol Faxen. Sprint er ikke favorittmelodien, men uten uhell skal han uansett være så mye bedre enn de andre at han skal vinne dette. Hesten å slå er 9 Mixen om han traver feilfritt. Rogalendingen har vært ute i tøffe omgivelser den siste tiden og kan være verdt en gardering om man ikke bankerspiller "Faxen". Ingen andre skal kunne balnde seg inn i seiersstriden i et normalt løp.

7 Thai Tanium (V5-5B/DD-2) taper ikke. Da må han i såfall bli påkjørt eller være syk. Han smalt til med seier med 50 meter i den femte siste starten på fantastiske 1.11.5. Etter dette ble han invitert i Bjerke Cup, Sweeden Cup før han ble fjerde i Forus Open-testen. I selveste Forus Open kunne kan ikke gjøre seg gjeldene mot Torvald Palema & Co. Nå er det ned minst to klasser. Han er enormt bra fra start på volte og spinner til tet. Derfra er han en sikker vinner.
Tast her for V5A-forslag. For V5B tast her . Ønsker du DD-tips trykker du her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.