*Nettavisen* Sport.

Bankerfri løsning det rette?

Foto: hesteguiden.com

Vi finner ingen sikre vinnere i en småskummel rebus, men vi tror det skal være mulig å komme seg igjennom på relativt få hester i et par av løpene.

12.05.09 10:39

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Bortsett fra et par svake DD-spill nå på slutten er det lite å utsette på våre vurderinger, men det er litt stang ut om dagen. Vi fikk V5`en på Klosterskogen på torsdag og var svært nære full klaff i V75`en nå på lørdag, men vi setter høye krav til oss selv... Det er små marginer i denne bransjen, og vi satser på at det kan snu allerede i kveld på en bane hvor vi på de to siste kjøredagene har satt fire samlebongbankere.

To feiende flotte 4-åringer gjør opp?
I V5-innledningen satser vi på at to klassehester gjør opp om den gjeveste sjekken. Begge står i litt sjanseartede spor, men forhåpentligvis løser det seg sånn noenlunde greit for en av dem. 7 Pinball Wizard er en storvokst herremann, og det har sett ut til at Love You-sønnen har trengt litt tid på å få full fart på maskineriet. I den siste starten syntes vi 4-åringen skuffet litt ved å ikke kunne gå riktig i nærkamp med vinneren Gigant Nico, men når vi så hva sistnevnte var kapabel til å gjøre på Bjerke i helgen var det kanskje ikke så rart. To løp i kroppen har normalt gjort godt, og dersom startfasen går smertefritt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse for Tengsareid-traveren.

Det kan dog bli tøft å holde unna for speedkula 12 South Sandy, og Tamin Sandy-sønnen som spurtet frenetisk ute ved gjerdet til fjerde på flotte 15.0 etter litt pause i et relativt tøft V75-løp i den siste starten er en naturlig gardering som en foreløpig 21-prosenter i spillet.

Favoritten får juling?
I V5-finalen spiller vi tøft, og dropper favoritten 4 Helmax Egon. Egon Lavec-sønnen vant sprettlett i årsdebuten, men 4-åringen stilles her mot klart tøffere motstand enn Toumanden & Co. I fjor som 3-åringen ble vi litt skuffet ved flere anledninger når Erga-traveren etter å ha fått dirigere flere løp fra spiss ikke klarte å holde unna til slutt, og vi mener våre to utvalgte i løpet er litt tøffere i ”trynet”

Vi tror nemlig vinneren er å finne på duoen 6 Star Star V. og 7 Writing Girl. Førstnevnte hadde en flott sesong i fjor med hele syv triumfer, og Super News-sønnen konkurrerte i til dels tøffe omgivelser hele veien. 6-åringen så langt mer harmonisk ut (har blitt kastrert) enn tidligere i den siste starten etter litt pause, og Tengsareid-traveren gikk relativt pigg i mål til femte på fine 15.1 ved den anledningen. Dagens oppgave passer perfekt, og på et eller annet tidspunkt må kusk Åsbjørn Tengsareid frem å legge trykk på lederen.

Da kan det være slik at det er sistnevnte som skummer fløten til slutt, og Capital Idea-datteren som leverte en svett siste 700 via sporene etter litt pause i den siste starten er hyperaktuell som et foreløpig fjerdevalg i spillet! 7-årshoppa hadde fått det litt pent i trening i forkant av det løpet, og vi forventer en langt rappere utgave til dagens dyst.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

”Gulli” med fete sjanser
I hhv V5-3 og V5-4 setter sindige Gunleif Tollefsen seg opp bak to hester som viser solid form om dagen, og det er slett ikke utenkelig at årets tredje triumf blir bokført for dem begge. 8 Rilum i den tredje avdelingen var i overkant god til seier i et V75-løp på sterke 29.6 full vei i den siste starten etter en fryktelig strevsom reise underveis, og dersom Rolex K.-sønnen har kommet fra den opplevelsen med helsen i behold blir 5-åringen tung å stå i mot på ny. Tøffest i mot blir trolig duoen 3 Tøffe Toft og 7 Bjørnli Storm. Førstnevnte var litt under pari sist, mens sistnevnte stadig utvikler seg i riktig retning. 1 Pimax kan klart bedre enn vist, og Spikeld-sønnen som trener forbedret får en plass på det største forslaget.

I den fjerde avdelingen er 2 Todden ”Gulli” sitt våpen, og Elding-sønnen som var svært tapper i sitt nederlag mot Voje Frigg på solide 25.6 i den siste starten får stå alene på det minste forslaget. Et slikt løp kan dog sette seg litt i kroppen, noe som gjør sitt til at vi tyr til bred gardering på de tre største forslagene. Etter at det har kommet til et par strykninger ser det nå litt bedre ut for 8 Bjørkespik, og Spikeld-sønnen som gikk relativt pigg i mål i den siste starten bør nå nærme seg toppformen. Matchet i til dels tøffe lag har 3 Branddon vært, og selv om dagens distanse trolig ikke er den optimale skal Lome Elden-sønnen regnes tidlig i en feilfri utgave.

Begredelig kvalitet
Vi burde vært forskånet fra å vurdere slike løp som blir presentert i V5-2, og bred gardering virker som en fornuftig løsning. 8 Don Augustus var positiv sist, men Gum Ball-sønnen står her litt ille til. Duoen 7 Classic Topspin og 9 Alpha Town kan mye på sitt beste, men det begynner å bli en stund siden de har prestert noe av verdi. 3 Saskia November står pent til spormessig, og den kapable General November-datteren må regnes tidlig sammen med 11 Uncle Baggi. Sistnevnte er an av få i feltet som tåler å gå en bit på full form, og vi forventer at 7-åringen viser seg frem i en forbedret utgave til dagens dyst med et løp i kroppen etter litt pause.

Fire bankere har vi satt på dagens arena på de to siste løpsdagene!

Ekspertforslag
Til løpene på Forus har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 108, 324, 648 og 1152 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

PS! Som vanlig følger vi utviklingen i DD-spillet utover dagen, og dersom vi finner noe spillbart vil et slikt spill bli lagt ut her før kl. 14.00!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.