*Nettavisen* Sport.

Bankerfri løsning det rette?

Foto: hesteguiden.com

De sikre holdepunktene glimrer med sitt fravær i Drammen i kveld, men vi tror det skal være gode muligheter for å komme seg igjennom tre av løpene på relativt få kryss. Sjekk våre V5-tips her.

09.05.11 12:52

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Travtips Leangen mandag:Elitehesten gjør kort prosess

Det som kan ligne et bankeralternativ på en arena hvor teten er gull verdt er 6 Thai Kosmos i innledningen på denne rebusen, og fra et perfekt springspor i volten (ikke snakk om autostart som TGN har vurdert løpet etter) lukter det tet lang vei, med champion Eirik Høitomt ved spakene. Ingen stor stjerne dette, men innsatsene i hele år har vært helt greie, uten at 4-åringen har sprudlet. Dog billig i mot ved denne anledningen, og vi banker på vårt minste spilleforslag.

Løfter seg for hvert løp hun går gjør fartsfylte 5 Merry Mary (avsluttet storveis til sølv på fine 16.4 full vei i den siste starten, og hun slo da favoritten), og bedre forutsetninger enn 4-årshoppa har i kveld er det ikke lett å få. Kan muligens fange opp vår favoritt i ”dødens”, og da kan det være slik at det er Thor Borg som sitter med de beste kortene på hånden (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

En meget spennende start i regi Glenn K. Stenberg gjør 10 Smashing News (spenstig 7-prosenter dette), og når ”Kramer” har veldig fin form på stallen om dagen, skal det være snakk om en tidlig gardering. Beat The Tag var en imponerende vinner på Klosterskogen på torsdag for Svelvikingen, og når man får slike fine fremganger har det lett for å ”smitte” over på de andre hestene på stallen også.

Vår rangering: A: 6 B: 5-10 C: 12-11-8-9-1-4-2-3

V5-2, 2100 meter autostart
Fire hester hever seg litt over mengden i dette varmblodsløpet, men på vårt store system får vi plass til hele syv hester. Flott til spormessig står 3 K.N. Wind, og formen på Super News-sønnen er helt på topp. Strålende innsatser til sølv to ganger på rad nå på slutten, og når favoritten står litt sjanseartet til i spor tolv på en arena som dagens setter vi 6-åringen fremst.

Det er ingen ting å utsette på formen til favoritten 12 Obtain (tapte for en smygkjørt Zico H. Limburgia i den siste starten på fine 16.3 over stayerdistansen), men selv om Sagholen-traveren løste en tilsvarende oppgave sist han gjestet dagens arena, er det ikke dermed sagt han gjør så i kveld. Det må klaffe litt på veien, men 5-åringen har styrke nok til å gå en tøff sisterunde via sporene.

En litt variabel krabat er 5 Shootist snakk om, men på en god dag kan fort Holtung-traveren lede et slikt løp rundt om. Glimter til med noen gode løp i ny og ne gjør 2 Tiger News, og bedre forutsetninger enn Alme-traveren har i kveld kan er det vel ikke mulig å oppdrive.

Vår rangering: A: 3 B: 12-5-2 C: 6-10-4 D: 1-11-7-8-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V5-3, 2100 meter voltestart, monteløp!
Det er fjorten kaldblodshester som får sal på ryggen i den tredje avdelingen, og etter det vi kan se er det kun to hester som har noen resultater å vise til i denne grenen. Alt annet enn lett å fange fra tet tror vi 2 Garli Eld blir, og når rutinerte Johanne U. Øveraasen setter seg opp på Elding-sønnen mener vi det skal være snakk om en solid vinnersjanse. Står nå 20 meter bedre til kontra den argeste konkurrenten sist de møttes, og på en arena som dagens kan det da fort gå veien for 21-prosenteren i spillet.

Kanonform holder 11 Gosen Tass, og vi synes det var en råsterk innsats til sølv på fine 29.9 bak gode Rydell (og slått var da veldig gode hester) 8-åringen leverte i sitt siste monteløp, og dersom det ikke skulle bli alt for mye strul underveis fra 40 meter tillegg, tror vi på en topp vinnersjanse. Bekreftet desutten flott form ved å bli toer i sitt siste sulkyløp, og Spang Best-sønnen er således snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Et halvhyggelig prøveløp på 32.9 ful vei med innlagt galopp undervis har 15 Dæmro Gutten gått, og det kan være slik at den litt uvillige 7-åringen kan få et løft under sal (dog utstyrt med en veldig urutinert rytter, men han får en plass på vårt store system). Som best har 12 Frk Daniella gått 36.3 (i et prøveløp for veldig lenge siden), og rytter Josefine Eilertsen har kun ridd fem løp, uten å ha løst krona så langt (og da står vi over). De øvrige i løpet har kun et dårlig prøveløp eller svake resultater å vise til i denne grenen, og da blir det snakk om ren bingo å vurdere ytterligere kryss på kupongene.

Vår rangering: A: 2-11 B: 15-12-3-8-14 C: 10-4-6-7-9-5

V5-4, 2100 meter autostart
To hester hever seg klart over mengden på kapasitet i dette varmblodsløpet, og med feilfri avgang sitter sannsynligvis 7 Trivento i teten mer eller mindre direkte. Hoppet seg vekk fra start i årsdebuten, men innsatsen til femte på 16.5 over en sprint etter den fadesen var helt grei. Så dog ikke lysende ut, men løp i kroppen etter meget lang pause har normalt gjort veldig godt. Imponerte voldsomt ved flere anledninger i fjor som 3-åring, og i en feilfri utgave blir ikke Jetstile-sønnen lett å skubbe seg på.

Vi har dog veldig sansen for 6 Speedy Scarlet E., og 5-åringen til Egil Stensrud er litt mer herdet enn favoritten. Matchet i til dels tøffe omgivelser i hele fjor, og eieren av denne hesten starter ikke i tide å utide, dersom ikke alt er på stell. Vi forventer således å få se en vel forbredt utgave av Scarlet Knight-sønnen til kveldens dyst etter lang pause, og vi krysser på alle kuponger.

På vei mot full form er 4 Victor Invalley, og da får den flotte 5-åringen en plass på våre to største spilleforslag. Stod på strålende til sølv etter en strevsom reise utvendig i den siste starten, og dette er jo da også snakk om en hest som til tider viste glitrende takter som 4-åring. Det virker til at 2 Chess Love You sliter med å finne den helt store formen, men kapasiteten er det lite å utsette på der i gården (og da får Gottling-traveren en plass på vårt store system).

Vår rangering: A: 7 B: 6-4-2 C: 3-12-11 D: 1-10-8-9-5

V5-5, 1700 meter autostart
Et litt småskummelt kaldblodsløp avslutter denne rebusen, og vi synes bred gardering er å anbefale. Strøket ned til et sjanseartet innerspor har 2 Pedrus blitt (klarer neppe å forsvare teten), men dersom det løser seg underveis bør 6-åringen kunne kjempe om seieren. Dog ingen utpreget sprinter (og et feilfritt løp kan vi ikke garantere på en kjapp sprint), men det er ned en liten klasse for Bokli Eld-sønnen ved denne anledningen.

Svært fartsfylte 10 Tonar har ingen resultater å vise til fra bakspor, men med veldig fine rygger i fra start, ser vi ikke helt bort i fra at Moe Odin-sønnen sklir til tet ut på den første langsiden. Da skal det i så fall ikke bli lett å tukte spesialsprinteren, og vi synes 8-åringen er litt for lite spilt med sine 18 % Rotet mye nå på slutten, men formen skal i følge treneren være uforandret fin.

En eventyrlig form har 11 Vilje Svarten funnet nå på slutten (vunnet enkelt to ganger på rad), men det er nesten ikke til å tro, dersom den tidligere totalt viljeløse 12-åringen bokfører den tredje strake triumfen i kveld. Dog åpenbart funnet et nytt gir skoløs rundt om, men fra disse forutsetningene synes vi Nordli Svarten-sønnen blir vel tung favoritt med sine 75 %

Sprintere i fine spor er 3 Eld Pål (varslet litt form før han fikk åndenød etter en tøff tur utvendig i 23-tempo på førsterunden i den siste starten) og 4 Alm Tindar (gikk mest på det jevne etter innvendig reise i et tøft V75-løp i den siste starten, men positiv til tredje på 26.9 over aktuell distanse i den nest siste starten) snakk om, mens 7 Wik Elden får stå som en liten outsider etter lang pause (kan ha tent litt til i nye omgivelser).

Vår rangering: A: 10-2 B: 11-3-4-7 C: 5-12 D: 6-9-8

Spilleforslag
Til V5-løpene på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 432 og 1152 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.