RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Bankerfri løsning det rette?

Sist oppdatert:
Vi finner ingen sikre vinnere i lunsjen, og kjører istedet dobbeltbanker i to løp.

Klikk her for våre V5-forslag.

I en rebus som ikke er av de enkleste å løse velger vi å gå tynt i hhv V5-1 og V5-4, og garderer relativt godt i de tre øvrige avdelingene. Fra et litt bedre spor hadde vi latt 7 Mick Brogård stå alene, men det kan fort bli en drøy innledning før Chipmate-sønnen lander i en utvendig posisjon. 5-åringen var veldig positiv til sølv på fine 16.2 etter lang pause i den siste starten, og normalt er Haugen-traveren ytterligere skjerpet til dagens dyst.

Hesten å slå er tetløpende 2 Bull`s Eye, og vi krysser av for Bosphorus-sønnen på samtlige forslag. Den storvokste 7-åringen har alltid slitt med å holde sammen i aksjonene til slutt, men fartsressursene har det aldri vært noe å utsette på. Nå melder trener Odd Arne Sagholen om en kraftig forbedret utgave til dagens løp, og fra et perfekt spor på en optimal distanse er 15-prosenteren meget spennende i V5-1.

I den fjerde avdelingen bør 4 Wera Laylock ha et bra bud på den gjeveste sjekken. David Raymond-datteren satt fast til fjerde på 15.0 første gangen ut etter litt pause, og selv om det begynner å bli en stund siden 7-årshoppa har vist seg som aller best tror vi på en god vinnersjanse fra tet. Vi kan ikke helt se for oss hvem som skal trekke opp farten utvendig, og vi lar Johnsen-traveren få stå alene på det minste forslaget.

På de to største forslagene garderer vi kun med kapable 7 Felicia`s Fighter som fortsatt leter litt etter den helt store formen. Vi tror dog Høitomt kan gli relativt billig frem utvendig, og Super News-sønnen som neppe får en billigere oppgave kan fort vise seg forbedret med et par løp innenfor vesten.

Storfavoritt i fare?
I V5-3 setter Lars Anvar Kolle seg opp bak 1 Island Vacation, og at Kihle-traveren skal være en 70-prosenter blir i drøyeste laget for oss. 5-årshoppa vant enkelt på 17.3 etter en drøy innledning i sin debut her til lands, men så skal det også sies at selskapet var av den miserable sorten. I sin påfølgende start var Dream Vacation-datteren svært svak etter en billig reise, og mot klart skjerpet motstand i dag kan vi ikke gjøre annet enn å gardere. 7 Bjørn Sign og 8 No Limitation har gjort sine saker meget bra i langt tøffere omgivelser, og begge må krysses tidlig sammen med kapable 2 Sir Lexington. 4 Valentino Jago som kan vise seg forbedret med løp i kroppen får også en plass på de to største forslagene.

Island Vacation og Lars A. Kolle blir etter vårt skjønn litt for store favoritter.
Island Vacation og Lars A. Kolle blir etter vårt skjønn litt for store favoritter.

Åpent
De to øvrige avdelingene krever noen kryss, og på tross av at det kun stiller seks hester til start i V5-2 er ikke vinneren lett å plukke blant en gjeng med urutinerte varmblodshester. Storvokste 1 Missionary Man gikk et helt greit løp til tredje i den siste starten, og normalt blir Egon Lavec-sønnen bedre for hvert løp. Duoen 2 Whatarubin og 7 Dance For Money skal være av de bedre, og i feilfrie utgaver dukker de opp i striden helt der fremme.

Favoritten 5 Valdano Boko vant et bløffløp i den siste starten etter at kusk Eirik Høitomt fikk dirigere i gåsegang. Vi vil gjerne se at Express Ride-sønnen kjemper helt inn i ”kassa” med litt mer tempo underveis før vi utroper Halle-traveren til å være en solid plussvariant. En spennende start i ny regi etter litt pause gjør tetløpende 4 Kisgruvens Vimsa, og Deliberate Speed-datteren som støtte på klart bedre hester før hvilen bør vies litt oppmerksomhet direkte.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 300 og 800 kroner.

Kjøp en bong og se løpene LIVE på NRK2 kl.13.30-14.30!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere