Gå til sidens hovedinnhold

Banket både pappa og onkel

Stastny-familien har fått en ny stjerne! Paul Stastny satte ny NHL-rekord natt til mandag.

Paul Stastny er sønnen til Peter Stastny, en av de største stjernene i NHL på 80-tallet og medlem av Hall of Fame. I 1980-81 satte Peter Stastny rekord for førsteårsspillere da han gjorde mål og/eller assists i 16 kamper på rad.

Banket pappa ...
Den rekorden slo Paul i forrige match for Colorado Avalanche. Da tangerte han også Teemu Selänne, som slo Peter Stastnys rekord ved å gjøre poeng i 17 kamper på rad i 1993.

Nå har Paul Stastny også slått Selännes rekord.

Natt til mandag bidro førsteårsspilleren til 1-1-målet som Milan Hejduk satte inn for Colorado Avalanche mot Minnesota Wild. Dette var Stastnys 18. kamp på rad med poeng - og dermed satte han altså ny rekord i antall kamper på rad med poeng av en førsteårsspiller.

Paul Stastny har gjort åtte mål og 18 assists på de 18 siste kampene, og er i ferd med å gi russeren Evgeni Malkin overraskende hard kamp om tittelen Årets nykommer i NHL.

Wild vant for øvrig kampen 3-2 på overtid, noe som gjør at Colorados sluttspillsjanse begynner å bli veldig liten.

... og banket onkelen
Poengrekken til Stastny er faktisk heller ikke bare førsteårsrekord. Den er også den lengste poengrekken i NHL denne sesongen, og den lengste siden Dany Heatley gjorde poeng i 22 strake kamper for Ottawa Senators i 2005.

Og som om ikke dette er nok: Pauls onkel Marian Stastny hadde NHL-rekorden for poeng i flest bortekamper på rad av en førsteårsspiller med 13 kamper. Også den slo Paul Stastny natt til mandag.

PS! Hvis du lurer på hvem som har NHL-rekorden i antall kamper på rad med poeng, er svaret selvsagt Wayne Gretzky. Han gjorde poeng i 51 kamper på rad (61 mål og 92 assists) fra 5. oktober 1983 til 28. januar 1984.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg