Gå til sidens hovedinnhold

Banket landslaget

Lagløse Frode Andresen var overlegen under sommer-NM på Sjusjøen.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Lørdag formiddag viste en gammel ringrev sin klasse i sprint under NM i sommerskiskyting (rulleski). Frode Andresen (35) slo hele norgeseliten med klar margin.

- Det var et veldig godt løp. Kun et bomskudd) (0+1) fra Frode Andresen er ikke hverdagskost, sier idrettssjef Per-Arne Botnan i skiskytterforbundet til Nettavisen.

Utøveren fra Hønefoss står denne sesongen utenfor det norske landslaget.

Jevnere i toppen
Med fem sterke kort på elitelaget, åtte jaktende rekrutter rett bak og blant andre Andresen på sidelinja, ser det tilfredsstillende ut for Norge under oppkjøringa til en ny sesong.

- Nå er det ganske jevnt mellom de 10-12 beste, norske utøverne. Tidligere har det vært et klart skille mellom de beste og de nestebeste, mener Botnan.

Under lørdagens NM-sprint plasserte eliteutøverne seg slik: Halvard Hanevold (2), Ole Einar Bjørndalen (4), Emil Hegle Svendsen (6), Rune Bratsveen (8) og Alexander Os (11).

- Bedre utenfor lag
Rekruttene Ronny Hafsås, Lars Berger og Stian Eckhoff ble henholdsvis 3, 7 og 10.

Men ingen kunne altså hamle opp med lagløse Andresen som kom i mål 40 sekunder før Halvard Hanevold.

- Jeg tror Frode har det bedre utenfor noe lag. Han var i hvert fall i veldig godt slag i dag og det tyder på at det var en riktig avgjørelse å la ham stå utenfor. Ellers er det gledelig å se en god blanding av rekrutter og eliteløpere inne på topp 10-lista.

Berger åpnet med seier
I kvinneklassen maktet ingen å stagge forhåndsfavoritt Tora Berger. Hun bommet en gang på liggende, men skjøt feilfritt i stående.

Og i sporet (utøverne benytter seg av rulleski) er vanligvis ingen bedre enn 27-åringen. På plassene bak fulgte Liv Kjersti Eikeland og Julie Bonnevie-Svendsen, som begge slet på stående.

- Det var vel ingen stor bombe at Tora vant, men jeg er godt fornøyd med innsatsen til de to andre også, oppsummerer Botnan.

Søndag avsluttes sommer-NM m ed jaktstart på Sjusjøen.

Du finner komplette resultatlister her!

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken