Gå til sidens hovedinnhold

Banket Tromsø ut av gullkampen

Og med 3-0-seieren på Alfheim hjalp Brann trolig Vålerenga til seriesølv.

TROMSØ - BRANN 0-3:

Tromsø var et av to lag som kunne gjøre seg teoretiske forhåpninger om å ta igjen Rosenborg i Tippeligaen, mye fordi laget har vært meget solide bakover på banen denne sesongen.

Men lørdag ettermiddag brast forsvarsmuren på Alfheim, og keeper Marcus Sahlman måtte hente hele tre baller ut av nettet mot Brann.

Tapet betyr at Tromsø ligger 12 poeng bak Rosenborg med sju kamper igjen å spille, og det kan bli til 15 når Rosenborg møter Viking søndag kveld.

Dermed er Vålerenga den eneste reelle gullutfordreren, og i hvert fall har Martin Andresens menn nå alle muligheter til å sikre seg sølv i Tippeligaen.

Utnyttet feil
For Brann betyr seieren at de holder de fire lagene de har bak seg fra livet inntil videre.

Det første målet kom etter 21 minutters spill, da en umarkert Eirik Bakke enkelt kunne styre inn Brann-ledelsen.

Etter 37 minutter var det Diego Guastavino sin tur. Felles for begge scoringene i første omgang var det at Tromsø gjorde klare forsvarsfeil.

Koppinen utvist
Seks minutter ut i andre omgang fikk Tromsø-stopper Miika Koppinen sitt andre gule kort. Dermed måtte Tromsø jage scoring i undertall, og det gikk som det ofte går.

Etter 73 minutter kunne Petter Vaagan Moen avslutte en perfekt Brann-kontring med en elegant lobb over TIL-keeper Sahlman.

- Kampen blir avgjort når Koppinen får sitt andre gule, etter det klarer ikke Tromsø å skape flere sjanser, oppsummerer Steinar Nilsen overfor NRK.

Mannen som fikk sparken fra trenerjobben i Brann, og som tidligere har tren Tromsø, mene seieren er uhyre viktig for bergenserne.

- Kjemperesultat
- Det er avgjørende nå å få en veldig viktig trepoenger borte. Prestasjonen er ok, ikke topp, men det bryr man seg ikke om når man ligger i den situasjonen. Jeg er veldig glad på vegne av alle i Brann og Bergen, erkjenner Nilsen.

Brann-trener Rune Skarsfjord, som var Nilsens assistent, er naturligvis tilfreds:

- Et kjemperesultat. Jeg er ikke helt fornøyd med starten, men vi bli bedre og bedre og får flere kontringsmuligheter. I en sånn type kamper er ofte det første målet viktig, det fikk heldigvis vi, og det synes jeg vi jobbet hardt for å få, sier Skarsfjord til NRK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken